Skip to main content

Se dă startul la campania de vaccinare antigripală

* Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit vaccinurile antigripale pentru imunizarea copiilor și adolescenților de la 6 luni la 18 ani * din cei 140 de medici de familie din Brăila câți au solicitat vaccinurile, 42 și-au ridicat deja dozele de ser antigripal din stocul DSP și au început imunizarea * vaccinurile pentru adulți vor sosi la Brăila, cel mai probabil, de săptămâna viitoare

 

Vești bune despre imunizarea antigripală! În județul Brăila au sosit primele doze de vaccin antigripal pentru bebelușii de 6 luni, copiii și adolescenții până în 18 ani inclusiv. Este vorba despre o cantitate de 5.460 de doze, care se vor împărți, în mod egal, la 140 de medici de familie din Brăila care au solicitat acest vaccin, la începutul anului. „S-au primit în data de 14 octombrie, 5.460 de doze, care vor ajunge la 140 de medici de familie care au solicitat la începutul anului, când s-a făcut catagrafia. Până acum, 42 de medici de familie au ridicat deja vaccinul pentru imunizarea pacienților. Vaccinurile pentru adulți vor ajunge și ele, cât de curând. În graficul pe care îl avem, este intervalul 20-24 octombrie. Imediat cum vor ajunge, noi anunțăm medicii de familie pentru a începe distribuirea la cabinete. În ceea ce privește debutul campaniei, acum este perioada optimă pentru imunizarea antigripală, deci putem spune că suntem chiar în grafic”, a declarat, pentru cotidianul ”Obiectiv”, directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Doctorul Steluța Nedelcu este unul dintre acei medici de familie în cabinetele cărora a început deja și vaccinarea antigripală și chiar își încurajează pacienții să se imunizeze împotriva gripei. ”Eu am luat 35 de doze, cam atât ne-au revenit la toți, de fiecare. Eu deja mi-am anunțat pacienții să vină la vaccin. Ei știu că trebuie să se programeze înainte. Deocamdată am primit vaccin doar pentru vârstele 6 luni-18 ani și înțeleg că săptămâna viitoare primim și pentru adulți. Acest vaccin se administrează în rapel doar la copiii care au făcut prima doză în viața lor și pe urmă, în fiecare an, se face în doză unică”, a explicat medicul de familie din municipiul Brăila, Steluța Nedelcu.

La Brăila, dozele de vaccin antigripal solicitate, în total, de către medicii de familie, pentru copii și adulți, sunt în număr de 43.925, mai puține cu 4000 față de anul trecut. Rămâne de văzut însă câte vor primi din necesarul transmis în acest an. Cert este că în sezonul trecut, din cele 48.000 de vaccinuri solicitate de către DSP Brăila s-au primit doar 23.000 de doze, prioritate la imunizare având persoanele vulnerabile, vârstnicii și copiii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu