Mergi la conţinutul principal

Se caută viitorii jurnaliști! Începe a doua ediție a Concursului Național “Vreau să devin reporter!”

* concursul este adresat elevilor între 8 și 18 ani și cuprinde trei secțiuni: materiale video, audio și scrise * înscrierile se fac până pe 27 mai

 

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, prin Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Culturală Leviathan și Asociația Parteneriatul Global al Apei din România, vă invită la o nouă provocare:

Concursul Național „Vreau să devin reporter”, ediția a II-a. Concursul este adresat elevilor cu vârsta între 8-18 ani, iar înscrierile se fac până pe 27 mai.

“În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliștii sunt mesageri importanți ai faptelor de zi cu zi, adevărați paznici ai adevărului care ne asigură toate informațiile de care avem nevoie. În intenția de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicații în societate, am inițiat acest concurs, ne situăm la ediția a II-a în acest moment, ca un promotor al educației generației tinere de azi prin care să le oferim oportunități nebănuite”, transmite Biblioteca Județeană “Panait Istrati”. 

Participanții care doresc să devină jurnaliști pentru o zi sunt invitați să realizeze materiale video, audio sau scrise. În ceea ce privește tema reportajelor, iată ce spun organizatorii: “Există pe lume milioane de motive prin care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru, filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj verde al naturii, fără poluare, filmând o joacă între voi, filmând ce vreți voi cu condiția ca filmulețul să conțină comentariul vostru sau un interviu luat unui prieten, părinților voștri, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin, de ce nu, sau unui om important din urbea voastră, cu ajutorul unor instrumente pentru a-l realiza cum ar fi: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carnețelul de reporter și creionul pentru însemnări. Imaginația vă aparține! Mai nou, la această ediție, vă sugerăm și tema «România, tot verde!» Mult succes!”.

Pentru acceptarea înscrierilor este obligatoriu să folosiți formularul https://forms.gle/H6bLgpoU4G71hfhd6. Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs pe filmulețe, înregistrate audio sau scrise (nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, 12) la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com, împreună cu acordul de utilizare al lucrării.

“Având în vedere că filmulețele și înregistrările audio sunt fișiere de dimensiuni mari vă recomandăm să le trimiteți prin aplicații de trimitere fișiere mari. Nu uitați să menționați pe film, pe înregistrarea audio sau pe materialul scris, numele și prenumele, vârsta, școala, localitatea și un număr de telefon”, mai precizează Biblioteca Județeană.

În cadrul concursului se vor acorda premii separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrate audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice, cu acordul părinților.

Juriul este format din jurnaliști recunoscuți și apreciați în domeniul media.

Coordonatorii Concursului Național “Vreau să devin reporter!” sunt Doinița Mihaela Stanciu – bibliotecar și Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro