Mergi la conţinutul principal

Se caută cameriste, bucătari şi chelneri pentru Austria. Salariile nete ajung până la 2.000 euro

• în timp ce firmele autohtone din industria hospitality se plâng de lipsa forţei de muncă, o companie austriacă pune la bătaie 300 de locuri de muncă, plătite bine, în hoteluri şi pensiuni din staţiunile din munţii Alpi • contractul de muncă este sezonier, iar programul de lucru este 48 sau 54 ore/săptămână • joburile sunt oferite prin intermediul reţelei EURES România

 

O firmă din Austria vine cu o super ofertă pentru muncitorii români. Prin intermediul reţelei EURES România, o compania pune la bătaie 300 de locuri de muncă, iar salariile oferite ajung până la 2.000 euro, bani în mână. Se caută 100 de cameriste, 100 de bucătari şi 100 de chelneri care îşi vor desfăşura activitatea în hoteluri şi pensiuni de 3, 4 şi 5 stele din diferite staţiuni din Regiunea Vorarlberg (munţii Alpi).

Astfel, salariul pentru cameriste este de 1.400-1.600 euro/lună net, iar candidaţii trebuie să aibă cel puţin 1 an experienţă în muncă şi să vorbească limba germană la nivel A2 (nivel de bază). Salariul oferit bucătarilor variază între  1.500-2.000 euro/lună net, iar persoanele interesate trebuie să ştie limba germană nivel A2 (nivel de bază) şi limba engleză nivel B1 (nivel intermediar) şi să fi muncit cel puţin 1 an în domeniu. Chelnerii vor primi între 1.500 şi 1.900 euro/luna net. Cerinţele pentru a ocupa un post sunt: limba germană nivel B1 şi limba engleză nivel A2, minim 1 an experienţă.

Contractul de muncă este sezonier, în perioada decembrie 2018 - aprilie 2019,

iar programul de lucru este 48 sau 54 ore/săptămână. Data limită de înscriere este 31 august 2018. Mai multe detalii puteţi afla pe eures.enofm.ro sau la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila.

De asemenea, prin intermediul reţelei EURES sunt disponibile sute de joburi în Olanda, Germania, Irlanda, Polonia, Republica Cehă, Norveghia, Marea Britanie sau Croaţia.

În tot acest timp, industria HORECA din România se confruntă cu o puternică criză de forţă de muncă, solicitând insistent statului să permită “importul” de muncitori din ţări non-UE.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro