Mergi la conţinutul principal

Se apropie Festivalul si Concursul International de Canto "Hariclea Darclee"

Editia 2007 a Festivalului si Concursului International de Canto Hariclea Darclee, prin care soprana Mariana Nicolesco si-a propus sa omagieze memoria marii predecesoare chiar in teatrul in care aceasta debuta la Braila in 1881, si sa deschida noi orizonturi de formare si afirmare tinerei generatii de artisti lirici, are loc in perioada 18-29 iulie si va celebra aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat primit la redactie.
Anul acesta, pe scena festivalului de la Braila vor fi 150 de concurenti din 26 de tari.
Prima etapa a Concursului are loc intre 19 si 22 iulie, zi in care va fi adus un Omagiu special marelui bariton Nicolae Herlea la implinirea virstei de 80 de ani. Etapa a doua a Concursului, cu pian, are loc in zilele de 23 si 24 iulie, in vreme ce etapa a treia, cu acompaniament de orchestra, se desfasoara la 25 si 26 iulie.
Unul dintre evenimentele cele mai asteptate in acest an este prezentarea pentru prima data in Romania, la 27 iulie, a unui spectacol cu cele mai frumoase scene din capodoperele lui Donizetti inchinate Reginelor Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I din Roberto Devereux, personaje pe care Mariana Nicolesco le-a interpretat pe marile scene internationale.
In fine, la 28 iulie, pe Esplanada Dunarii sint asteptati in jur de 15 mii de iubitori ai muzicii veniti sa asiste la Concertul de Gala dedicat aderarii tarii noastre la UE: "Europa cinta cu noi", concert la care au fost invitati mai multi ambasadori acreditati la Bucuresti, se mai arata in comunicat.
Orchestra Festivalului Darclee - Eurolirica si Corul Filarmonicii George Enescu, vor fi dirijate de Maestrul italian Marco Balderi. Din juriul International al Concursului fac parte, printre altii, alaturi de Mariana Nicolesco si Nicolae Herlea, Clauspeter Koscielny si Dieter Topp din Germania, Jacques Fournier din Franta, Daniel Kotlinski din Polonia sau Claudio Gallina din Italia.
"Este o circumstanta deosebit de interesanta aceea ca la ultima editie a Cursurilor de Maiestrie Artistica, Master Classes, pe care le-am oferit anul trecut s-au inscris in proportie de 90% tinere talente noi, care nu mai venisera pina atunci la Braila, si ca acesti artisti s-au inscris primii la competitia din acest an, lucru ce arata masura in care s-au institutionalizat manifestarile muzicale asezate sub numele tutelar al Haricleei Darclee, ceea ce este remarcabil pentru cultura romaneasca. Poate si datorita carierei mele in acest mare repertoriu sint fericita sa abordam acum unele culmi in belcanto dramatic, cu magnificele Regine donizettiene, in dorinta noastra de a oferi bucurie tuturor", declara soprana Mariana Nicolesco.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu