Mergi la conţinutul principal

Se așteaptă sentința finală pentru mama criminală

dosarul în care este judecată inculpata C.M. Gabriela, femeia de 24 de ani care și-a omorât pruncul în bătaie, deranjată că nu putea sta pe Facebook, a ajuns la Curtea de Apel Galați, după ce s-a formulat apel • la începutul lui aprilie, Tribunalul Brăila a condamnat-o pe inculpată la pedeapsa principală de 18 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, dar ea a formulat apel • primul termen a fost pe 30 mai, însă s-a amânat pentru o dată ulterioară

 

Acuzată că și-a ucis pruncul, mama criminală ar vrea o pedeapsă mai blândă!

Femeia de 24 de ani, care i-a adus sfârșitul propriului copil, de numai 1 an și două luni, a formulat apel împotriva sentinței primei instanțe, care a condamnat-o la 18 ani închisoare. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Galați, unde se va da pedeapsa finală. Ieri, 30 mai a fost primul termen de judecată, însă s-a dat amânare, pentru o dată ulterioară.

Deranjată că nu putea sta pe Facebook, inculpata C.M. Gabriela și-a lovit copilul în zona capului și a corpului, l-a zgâlțâit cu putere și l-a aruncat în pat, iar în urma acțiunilor violente, în noiembrie 2021, copilul a ajuns la spital în București, cu diagnosticul “Comă Glascow 3”, iar la scurt timp a decedat. Femeia a fost acuzată de omor, iar la Tribunalul Brăila pedeapsa a fost una exemplară: 18 ani închisoare. Rămâne de văzut care va fi decizia instanței superioare.

Reamintim că, în primăvara anului trecut, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a dispus trimiterea în judecată a inculpatei C.M.G. de 24 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor în condiții de violență în familie. S-a stabilit că moartea minorului, survenită la data de 18 noiembrie 2021, a fost violentă și s-a datorat traumatismului cranio cerebral cu fracturi craniene, el prezentând multiple leziuni traumatice. Inculpata C.M.G. a fost cercetată în stare de arest preventiv, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila. În propunerea de arestare preventivă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a reținut următoarele: “În calitate de mamă a minorului în vârstă de 1 an și două luni a avut un comportament repetat violent față de minor prin aplicarea unor măsuri/tratamente de orice fel constând în acțiuni dar și inacțiuni, manifestând o stare pasivă, respectiv loviri cu palma în zona capului, a corpului, prin acțiuni de zgâlțâire puternice și aruncat apoi în pat pe salteaua cu efect de trambulină, copilul lovindu-se de comoda de lemn a patului, acțiuni de împingere puternică cu consecința lovirii acestuia cu spatele și capul de tăblia patului etc și prin neacordarea îngrijirilor necesare în momentul observării stării grave a copilului”.

Inculpata C.M.G. este mama a șapte copii, cinci ajungând în centre de protecție din Buzău, unde a locuit femeia înainte de a veni la Brăila la noul concubin. Anchetatorii au efectuat verificări cu privire la atitudinea femeii față de copii și a rezultat lipsa de afectivitate manifestată de aceasta în calitate de mamă, precum și lipsa de responsabilitate în ceea ce privește nevoile acestora. S-a stabilit că inculpata C.M.G., în calitate de mamă față de minorul P. R. (n.r. - copilul care a murit la un an și două luni), după ce l-a părăsit pe tatăl acestuia, avea un comportament delăsător, mare parte a timpului alocând-o navigării pe rețelele de socializare. “Din probele administrate, s-a concluzionat că minorul îi genera acesteia o stare de disconfort, urmare faptului că era obligată să întrerupă acțiunile sale pe rețelele de socializare (Tik Tok, Facebook). Din cele expuse de rudele noului concubin, fără ca acestea să cunoască situația anterioară a inculpatei raportat la ceilalți cinci copii și rudele acestora, se confirmă același comportament delăsător, neglijent al inculpatei, în calitate de mamă față de minorul P.R.”, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

După cum s-a stabilit în urma cercetărilor, urmare a faptului că acțiunile minorului, care plângea și deranja lucrurile din casă, căutând joaca și afecțiunea mamei, inculpata avea momente de impulsivitate, de nervozitate, care o determinau să intre în casă la acesta și să țipe la el, să îl împingă/îmbrâncească

și să îl lovească cu palmele, când acesta se apropia de ea căutând joacă ori afecțiune maternă. Pe 2 noiembrie 2021, ora 23:00, reprezentanții Spitalului Județean Brăila - Unitatea de Primiri Urgențe, au sesizat Poliția Ianca cu privire la faptul că un minor aflat în stare comatoasă gravă a fost adus de la Spitalul Orășenesc Făurei de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Brăila. Copilul a ajuns apoi la spital în București, însă nu a mai scăpat cu viață.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro