Mergi la conţinutul principal

Se închide circulația rutieră pe Șos. Baldovinești, începând de luni. Primarul Dragomir dă asigurări că accesul la agenții economici din zonă nu va fi oprit

Șos. Baldovinești va fi închisă circulației auto, începând de luni, 13 februarie, pe fondul lucrărilor de reabilitare care se desfășoară în prezent. Măsura vizează tronsonul cuprins între strada Doinei și strada Livezilor, adică de la ANL Chercea până dincolo de Dedeman. Traficul s-a desfășurat oricum îngreunat de câteva luni de când a fost deschis șantierul, pe o singură bandă, inclusiv pe podul Apollo. Când au auzit de restricțiile care se vor impune de săptămâna viitoare, agenții economici s-au temut că le va fi blocată activitatea. Primarul Marian Dragomir a explicat în această seară, pe pagina personală de Facebook, că totuși se va putea circula pe respectivul sector de drum, dar în condiții de șantier, cu indicațiile constructorului.

Iată postarea primarului:

Șos Baldovinești - Modernizare cu fonduri europene - 12,7 milioane euro
RESTRICȚII TEMPORARE pe sectorul dintre Str. Livezilor și Str. Dornei.
Nu se va închide accesul la fabricile și magazinele din zonă !!!

CIRCULAȚIA SE VA FACE ÎN REGIM DE ȘANTIER cu respectarea indicațiilor constructorului și conform avizului Inspectoratului Județean de Poliție Brăila (inclusiv pentru locuitorii din zonă).

Principalele lucrări de modernizare:
- Înlocuire conducte canalizare (la 6 metri adancime) și apă (la 1,5 metri adâncime)
- Refacere fundație stradă (geogrilă, geotextil, 25 cm piatră spartă, 30 cm balast)
- Asfaltare în 3 straturi (4 cm uzură, 6 cm binder, 8 cm bitum anrobat cu criblură)
- Înlocuire linie de tramvai cu bandă dedicată pentru autobuze electrice (condiție obligatorie în ghidul de finanțare europeană)
- Consolidare Pod Apollo

Restrictiile vor dura aproximativ 6 luni (termen în care constructorul va depune toate eforturile pentru scurtarea acestui termen).

 

Înțelegem disconfortul creat locuitorilor din aceasta zona dar Șos Baldovinești nu a mai fost modernizată de la data construirii, lucrările necesită intervenții ample și modernizarea este necesară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro