Mergi la conţinutul principal

Se închide și ultimul centru de vaccinare din Brăila!

* decizia a fost aprobată, ieri, la nivelul CJSU Brăila, la propunerea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ca urmare a cererii mult prea scăzute pentru vaccinare, din ultimele două săptămâni 

 

Astăzi se închide centrul de vaccinare de tip drive-thru, din parcarea Brăila Mall, ultimul rămas funcțional în întreg județul. Decizia vine ca urmare a adresabilității extrem de scăzute la vaccinare, chiar sub media zilnică de 10 inoculări pe care au avut-o în vedere reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, la recomandarea Ministerului Sănătății. Contactat telefonic, ieri, directorul DSP Brăila a confirmat redactorilor ”Obiectiv” faptul că se va închide și ultimul centru de vaccinare din Brăila, chiar mai devreme decât s-a estimat inițial. Asta și în contextul în care numărul infectărilor Covid 19 a scăzut foarte mult. La Brăila au fost confirmate, marți,  doar 9 cazuri. În spitalele brăilene mai sunt internați doar 19 pacienți Covid, din care 3 la Terapie Intensivă.

”În formatul acesta de drive-thru, centrul de vaccinare  de la Brăila Mall a mai funcționat o lună de zile. Din punctul meu de vedere, chiar și o zi de funcționare era un câștig pentru sănătatea publică dacă brăilenii se vaccinau, dar din păcate, la Brăila s-a evaluat toată activitatea de vaccinare și a fost extrem de redusă în ultimele două săptămâni! Au fost chiar și 4 sau 5 vaccinări pe zi, sub media de 10 vaccinări pe zi care ne-a fost recomandată ca medie în instrucțiunile primite de la minister (...) În ordonanța de urgență a fost prevăzut un termen de maximum 30 de zile pentru închiderea centrelor, de la data apariției OUG”, a explicat conducerea DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Noua politică de vaccinare împotriva Covid-19 va intra în vigoare de  la 1 iulie, când românii se vor putea imuniza doar la medicii de familie, după cum se arată și la Art. 5, din cadrul Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (HCJSU) nr. 79, aprobată ieri și publicată pe site-ul Instituției Prefectului-Județul Brăila. Până atunci însă, cei interesați se mai pot vaccina fie cu doza 1, 2 sau booster, în cabinetele medicilor de familie, fiind practic o perioadă de tranziție de la vaccinarea de tip campanie împotriva Covid-19 la vaccinarea ca parte a Programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății.

E bine să știți și că, odată cu închiderea ultimului centru de vaccinare anti-Covid din Brăila, vor fi retrase automat și tichetele de masă nerevendicate de către persoanele imunizate în județul nostru și potrivit unor surse, ar fi vorba de cel puțin 8.500 de vouchere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro