Mergi la conţinutul principal

Scrisoarea directorului slovac către angajaţii Yazaki Brăila

Eu auzisem că brăilenilor nu le place munca, dar nu am crezut că lenea e cucoană atât de mare. Băi, unde s-a mai pomenit ca muncitorii să facă grevă la nici trei luni de când au început munca? Şi pentru ce? Pentru că o tanti a luat două capace după ceafă? Mare scofală. Păi, în Thailanda le dădeam picioare în gură angajaţilor noştri care greşeau, iar ei se ridicau imediat şi ne pupau pantofii de bucurie că nu le-am spart dinţii. Nu ştiam că brăilenii sunt atât de sensibili, să ia foc pentru că o femeie a încasat două palme amărâte. Sincer vă zic că nu îmi place ceea ce văd. Cu astfel de angajaţi, e clar, nu o să luăm niciodată titlul de "filiala anului" în compania noastră mare. Numai plângăcioşi şi exhibiţionişti avem în întreprinderea noastră. S-au filmat în timpul protestului şi au dat repede fuga la ziare, ca să apară în presă. Lasă, că în scurt timp, după ce o să vizionăm cu atenţie imaginile, mulţi dintre ei o să apară la coadă la AJOFM ca să îşi caute de muncă.
Nu este adevărat că la Yazaki Brăila salariile sunt mici. Sunt exact cât ar trebui să fie. Ce vreţi, să le dăm câte 1.000 de lei de căciulă, ca să aibă ce toca la păcănele, iar a doua zi să vină rupţi de oboseală la serviciu? Compania noastră nu şi-a propus să contribuie la exacerbarea viciilor muncitorilor, ci dimpotrivă. Scopul nostru este să avem angajaţi model, care să fie nevoiţi să se împrumute dacă vor să bea o bere în ziua de salariu. Aşa vom fi siguri că nu vom avea alcoolici printre angajaţi.
Revenind la protestul care ne-a făcut o imagine destul de proastă în lume, trebuie să vă spun că nu aşa se rezolvă problemele. Păi ce, suntem în lumea a treia? Atunci când apar nemulţumiri, deşi la Yazaki nu ar trebui să fie niciodată motive de nemulţumire, angajaţii trebuie să tragă aer în piept, să se calmeze şi să mulţumească Cerului pentru că au un loc de muncă, nu ca alţii, care mănâncă de pe jos, săracii. Eu îi cred pe toţi pe cuvânt că vor să o ducă şi ei bine, poate că doresc şi ei să îşi ia casă, să facă o vacanţă de lux, dar ţin să le reamintesc că nimeni în lumea asta nu s-a îmbogăţit din muncă cinstită.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro