Scriitorul si publicistul Tudor Octavian s-a reintilnit cu brailenii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scriitorul si publicistul Tudor Octavian s-a reintilnit cu brailenii

Evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Brailei au inclus si o intilnire cu scriitorul si publicistul Tudor Octavian, la Biblioteca Judeteana, vineri dupa-amiaza. Scriitori braileni, profesori, jurnalisti, toti au dorit sa fie stea de vorba cu Tudor Octavian, care a dialogat cu ei si le-a povestit cele mai importante crimpeie din viata lui. La intilnirea moderata de directorul bibliotecii, Dragos Neagu, Tudor Octavian a spus ca este angajat la un ziar, "Jurnalul national", dar scrie la inca trei si este foarte multumit de viata lui pentru ca reusit ce si-a propus acum aproape 20 de ani, sa cistige bani distrindu-se. In editiile viitoare vom relata detaliat povestile inedite ale scriitorului despre sine si despre societatea in care a trait. La finalul actiunii scriitorul a oferit autografe.
Tudor Octavian s-a nascut la Braila, pe 12 decembrie 1939. A urmat Liceul Militar si o Scoala Tehnica de ofiteri in aviatie. Are studii de arhitectura si filologie. Din anul II al facultatii a fost angajat cu jumatate de norma la ziarul "Viata studenteasca", unde a ramas si dupa ce a terminat facultatea. Ca jurnalist a publicat la "Flacara" si la "Romania libera". A debutat ca scriitor in 1968, cu volumul "Povestiri diferite", la editura "Eminescu". Timp de citeva decenii, Tudor Octavian a sustinut, in revistele de cultura si cotidiene, rubrici de critica de arta. Dupa 1990 a publicat: "Motivul - Celalalt - Afara din joc" - roman, in 1991, "Tratat de injuraturi - pamflete si povestiri in 1995 si 1997, "Povestiri" in 1999, "Oameni normali" in 2000, "248 de povestiri" in 2001 si "Momente, schite, insemnari" in 2002. In 2004 i s-a publicat o antologie de articole, "Prosti, dar multi" si "Povestiri foarte scurte. Intimplari din viata lui Vasile B. Caiet cu subiecte". A publicat, de asemenea, si patru monografii de arta: "Vermeer si criticii sai", "Florin Niculiu", "Pictori romani uitati" si "Jean Cheller" - album cartonat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro