Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scriitorul brailean Cristian Robu-Corcan isi lanseaza la "Bookfest" cea de a doua carte

In perioada 13 - 18 iunie, la Bucuresti are loc festivalul "Bookfest", in care editura "Humanitas" are un program special de lansari de carti, prezentari de colectii noi, in prezenta personalitatilor vietii culturale romanesti actuale. Alaturi de alti scriitori promovati de "Humanitas" se afla si braileanul Cristian Robu-Corcan, care isi va lansa volumul "Gravura in mi bemol".
Evenimentul este planificat sa se desfasoare simbata, 17 iunie, de la ora 14.00, cind, in colectia de proza, alaturi de volumul amintit vor mai fi lansate cartile lui Petru Cimpoiesu - "Christina domestica si vinatorii de suflete" si Sergiu Singer - "Pioneze si hirtie albastra". Aceste noutati editoriale vor fi prezentate de autori, dar si de Catalin D. Constantinescu, Radu Paraschivescu, Dan C. Mihailescu, Victor Rebengiuc. In aceeasi dimineata, la standul editurii "Humanitas" se vor mai prezenta volume semnate de: Mircea Dinescu - "Cele mai frumoase 101 poezii", volumele din colectia "Raftul Denisei" si cele mai noi titluri din "Humanitas Multimedia" - colectia "Audiofiction".
Cristian Robu-Corcan se afla la cea de-a doua carte. Prima, de proza scurta, "O noapte in Parnas", a fost tiparita in 2003. Atunci, criticul Stefan Ion Ghilimescu aprecia ca scrisul lui Cristian Robu-Corcan are umor, dar are si gravitate, are o nobila poezie, dar si cinismul si boroghinele prozaice groase ale unei experiente de viata traite incrincenat.
Valoarea scrisului sau a fost confirmata acum prin acceptarea celei mai prestigioase edituri de tara de a-i publica volumul, dar si prin faptul ca dintre autorii publicati de "Humanitas", a fost printre putinii alesi ale caror carti sa fie lansate la "Bookfest". "Am trimis manuscrisul, a fost publicat. Nu este nimic spectaculos. Pentru mine inseamna foarte mult. Te simti inclus intr-o clasa a culturii. Sint acolo oameni pe care-i apreciez, oameni care reprezinta institutii culturale in sine. In principiu, nu-mi doresc sa lansez cartea la Braila pentru ca lumea literara braileana are alte preocupari. Cei de la editura sint profesionisti si organizeaza lansari, insa nu stiu exact in acest moment unde se vor intimpla", a spus scriitorul Cristian Robu-Corcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii