Mergi la conţinutul principal

Scolile trebuie sa cheltuiasca 85 de miliarde de lei vechi

Presedintele PNL Braila, Constantin Cibu, asteapta, inca, din partea sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Lilliana Tudoran (PD), o retragere de onoare din functie. Cibu s-a declarat in mai multe rinduri nemultumit de activitatea inspectorului scolar general, si a comentat ca Tudoran oricum va fi schimbata, regretind chiar ca nu-i sta lui, personal, in putinta sa ia aceasta decizie: "Nu o dau eu afara, probabil se va retrage cit de curind, vedeti ca inlocuirea directorilor de deconcentrate se face destul de greoi".
Discutind despre situatia din invatamint, Cibu, in calitate de
primar al municipiului, de aceasta data, a precizat ca are ca prioritate cheltuirea tuturor sumelor alocate de Guvern pentru unitatile de invatamint locale, lucru care nu-i tocmai usor, avind in vedere faptul ca unele scoli n-au reusit nici macar sa termine cu licitatiile: "Sint multe scoli care nu si-au consumat banii ce au fost alocati pentru reabilitare, mai sint peste 100 de scoli care nu au autorizatie de functionare pentru ca nu au aductiune de apa, dar majoritatea acestor lucrari se pot efectua pe parcursul anului, fara a afecta ciclul de invatamint. Noi, Primaria, vrem sa insistam, deja am primit informatii de la majoritatea unitatilor de invatamint, stim unde sint probleme, astfel incit vom interveni pentru a finaliza macar licitatiile, pentru ca unii nici macar acest lucru nu l-au reusit, din cauza unor contestatii. Noi vrem sa reusim sa consumam banii alocati pina la sfirsitul anului, pentru ca ar fi pacat sa-i pierdem, sint 85 de miliarde de lei vechi pe cheltuieli materiale, adica reabilitari, modernizari etc.".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu