Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile din Chercea se pregatesc pentru noul an, cu investitii de peste un miliard de lei vechi

Unul dintre cele mai sarace cartiere din oras, Chercea, are trei scoli: "Nedelcu Chercea", nr. 22 si nr. 24.
La prima dintre ele, curatenia este in derulare. "Stiu ca Primaria a dat niste bani pentru curatenie, insa nu se fac cine stie ce lucrari, pentru ca la anul scoala intra in reabilitare. Se face igienizare, se varuieste, se vopseste, se spala geamurile, perdelele", a spus invatatoarea Elena Nicolau, cea care tinea locul directorului in aceste zile. Ea a mai precizat ca, pina la 1 septembrie, cind intra in activitate profesorii, totul trebuie sa fie gata.
Si la Scoala nr. 22 curatenia si reparatiile sint pe ultima suta de metri. Primaria a locat ceva fonduri cu care s-au parchetat si lambrisat clasele de la etajul doi. Contabilul unitatii a explicat ca, in anii trecuti, s-a facut aceeasi operatiune in clasele de la parter, urmind ca la anul, daca Primaria le va mai da bani, sa se reabiliteze si etajul I. Si aici totul trebuie sa fie gata pina la 1 septembrie.
Cele mai ample lucrari de reparatii si reabilitari din Chercea se fac la Scoala nr. 24, inclusa in proiectul Phare "Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate". Prin proiect s-au primit 80.000 de euro, bani cu care s-a montat parchetul in cele opt sali de clasa, s-au facut igienizari, s-a reabilitat timplaria de la ferestre si s-au montat geamuri noi. "S-au reparat si holurile, parterul si etajul, s-a refacut hidroizolatia, insatalatia electrica - aici chiar s-a reparat mai mult decit era prevazut in proiect, s-a refacut complet un grup sanitar de la parter si unul de la etaj. Caloriferele au fost spalate. Tot prin proiect se va reabilita si fatada, partial, acolo unde reparatiile sint absolut necesare. Pentru achizitionarea unei centrale termice am primit bani de la Primarie si urmeaza sa demaram operatiunile de achizitie. Prin forte proprii am igienizat laboratoarele de biologie si fizica", a explicat directorul Doina Matei. Tot prin proiectul Phare s-a mai primit un nou laborator de 15 calculatoare, astfel ca elevii vor avea din acest an doua laboratoare informatizate. Din pacate, banii europeni sint destinati lucrarilor din interiorul cladirii si fatadei. Pentru reparatiile din curte, directorul a precizat ca toate demersurile au ramas fara raspuns. Si aici totul ar trebui sa se finalizeze pina la 1 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii