Scolile brailene trebuie sa colaboreze in derularea proiectelor educationale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scolile brailene trebuie sa colaboreze in derularea proiectelor educationale

Toate unitatile de invatamint din municipiu si judetul Braila trebuie sa se implice in dezvoltarea a cel putin unui proiect educational care sa adopte principiul educatiei globale. In acest sens, consilierii educativi din scolile brailene s-au intilnit, simbata, intr-o sedinta de lucru in care au pus bazele unor astfel de proiecte. Dupa cum a declarat inspectorul responsabil cu activitatea educativa din cadrul Inspectoratului Scolar Braila, prof. Viorica Tanase, ceea ce este diferit fata de ceilalti ani este ca, de data aceasta, nu vor mai fi aprobate decit acele proiecte care se desfasoara intre minim patru unitati de invatamint. Astfel ca, daca o scoala vrea sa initieze un proiect educational si doreste sa primeasca avizul inspectorului de specialitate, trebuie sa gaseasca alte trei scoli partenere, dupa modelul proiectelor de cooperare internationala.
In cadrul reuniunii, consilierii educativi au avut de imaginat, pe loc, schema unui proiect cu titlu, scop si grup tinta, obiective, activitati, resurse necesare, metode de monitorizare si evaluare.Tematicile propuse pentru proiecte au vizat respectarea drepturilor omului, prevenirea conflictelor, convietuirea intr-un mediu natural, economic, social si cultural divers, capabil sa acorde sanse egale de implinire tuturor. Cele mai multe scoli s-au aratat interesate de dezvoltarea proiectelor legate de protectia mediului, unele dintre acestea avind experienta anilor trecuti in care au mai lucrat pe teme privind educatia ecologica. Pe locul doi in preferintele scolilor au fost proiectele de educatie pentru cetatenie intr-o societate democratica. In functie de nevoile de formare ale elevilor, au fost si scoli care au optat pentru celelalte tematici avute in vedere.

Timpul este prea scurt

Problema ridicata de consilierii educativi a fost, insa, termenul prea scurt de depunere a proiectelor in forma finala, stabilit pentru data de 10 octombrie 2007. "O sa fie foarte greu sa fim gata la timp. Unitatea noastra de invatamint nu are experienta desfasurarii unui astfel de proiect, iar in scoala nu prea avem oameni care sa stie sa scrie proiecte. Din cite stiu eu, etapa de planificare a unui proiect educativ inseamna munca de echipa. In conditiile in care scoala noastra are partenere scoli de la 10 - 20 de km distanta, ma tem ca ne va fi extrem de greu sa ne intilnim sa lucram impreuna. Timpul este prea scurt, mai avem si ore si documente de facut pentru inceputul de an, acum si proiecte. Ar fi fost mai bine daca prima data ne-ar fi invatat cum sa le scriem si apoi sa le facem, iar termenul de depunere ar fi fost bine sa nu fie asa scurt. E vorba totusi de implementarea unor proiecte care vizeaza educatia copiilor nostri si nu se poate sa le facem pe genunchi", a spus, vizibil nemultumit, un cadru didactic din mediul rural.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro