Mergi la conţinutul principal

In scoli, reparatiile sint in toi

In majoritatea scolilor brailene, in aceasta perioada, se executa diverse lucrari de reparatii, modernizari, curatenie si igienizare. Vara aceasta Primaria a alocat pentru acest segment 11 milioane de lei. "In general, atit cit au cerut scolile, atit am alocat. Alimentarea s-a facut de pe o zi pe alta, spre exemplu, astazi s-a realizat solicitarea si miine le-am oferit banii", a explicat directorul economic al Primariei, Stoica Anghelescu.
La Scoala "Al. I Cuza" lucrarile au inceput in urma cu doua saptamini, iar treaba merge ca pe roate. In plan se afla finalizarea unui grup sanitar, gresie, faianta, dar si schimbarea instalatiilor de la celelalte grupuri sanitare. De asemenea, si gardul scolii va suferi schimbari. Directorul adjunct al scolii, prof. Florica Teodor, a precizat ca Primaria le-a alocat atit cit au cerut, 50.000 lei: "Atit cit am cerut, ni s-a dat. Nu avem lucrari asa de mari de facut. Noi avem autorizatie sanitara care este valabila pina la 31 octombrie. Mai avem de reconditionat si soclul scolii. Pina la 15 august vor fi gata micile retusuri, iar cele mai ample vor fi, cu siguranta finalizate pina la 1 septembrie".
La Scoala "Ecaterina Teodoroiu" lucrurile stau mult mai simplu. Contabilul scolii ne-a spus ca s-a realizat imbunatatirea unei parti din instalatia termica: "Noi am avut de facut o parte din instalatia terminca, cred ca sint doua sau trei zile de cind a plecat echipa. Deocamdata, anul acesta nu avem mare lucru de facut. Pentru anul viitor, in schimb, avem mai multe planuri".
Inceperea reparatiilor si a imbunatatirilor este asteptata si la Scoala "Ion Creanga". Directorul scolii, Elena Bacanu, nu concepe sa inceapa scoala fara a fi finalizate toate lucrarile. Costul total au lucrarilor se ridica la 72.500 lei. "Sintem in faza in care se semneaza contractul, iar de luni demareaza lucrarile, care pina la sfirsitul lunii agust vor fi finalizate. Vom pune parchet in unele clase, vom inlocui ferestrele cu termopan, vom schimba citeva tevi de alimentare cu apa si de scurgere, de la subsol. Igienizarea o vom realiza din fonduri proprii si cu ajutorul persoanelor din unitate. Deja au fost varuite clasele, holurile, vom stagna in anumite zone unde vor fi puse termopanele, dar spre finele lunii august vom fi gata. Si tot saptamina viitoare demareaza lucrarile la terenul de sport, se va turna asfalt, etc, acesta face parte din cadrul unui proiect. Nu se pune problema sa inceapa scoala si sa nu finalizam lucrarile", a punctat directorul scolii, prof. Elena Bacanu.
Ieri, la Scoala "I. L. Caragiale", echipa de muncitori lucra de zor pentru a imbunatati aspectul laboratoarelor, al claselor si al intregii unitati de invatamint. Pentru reparatii si intretinere, de la Primarie scoala a primit 40.000 de lei, iar de la Guvern inca 19.000 de lei pentru mobilier. Cu acesti bani, directorul scolii si-a propus sa realizeze o igienizare totala, sa termine rampa pentru persoanele cu handicap, care a fost inceputa anul trecut, sa parcheteze clasele si multe altele. Toate acestea pina pe 20 august. "Avem multe de facut, iar lucrarile sint in plina desfasurare, insa pina pe 20 august eu cred ca le vom termina. Trebuie sa asteptam copiii, la inceput de an, in curatenie. Vor fi reparate si instalatii de la grupurile sanitare ale elevilor, schimbam mobilierul in trei sali de clasa, dulapuri pentru laboratorul de fizica si biologie, pentru materialul didactic, pupitre duble pentru elevi. Am infiintat un cabinet metodic, anul trecut i-am pus parchet, anul acesta il terminam. De asemenea, cabinetul de consiliere psihopedagogica va fi finalizat", ne-a spus directorul unitatii de invatamint, prof. Valeriu Rusu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu