Scoala pe banii bancilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scoala pe banii bancilor

In cazul in care esti absolvent al unei universitati agreate de BRD si te gindesti deja la master, iti poti finanta taxele de scolarizare in proportie de 100% cu creditul Student Plus. Conditia este sa ai intre 21 si 40 de ani si sa fii declarat admis intr-un program postuniversitar.
Valoarea maxima a imprumutului este de 10.000 de euro (echivalent lei), iar perioada de rambursare este de pina la 60 de luni. In functie de durata studiilor, poti beneficia si de o perioada de gratie de un an pentru studii care dureaza mai putin de un an si doia ani pentru o perioada de studiu de peste un an.
In completare, banca ofera Creditul 10 pentru alte cheltuieli in perioada studiilor: cumpararea unui computer, carti, cursuri si chiar chirii. Valoarea imprumutului este intre 500 si 1.000 de euro, iar perioada maxima de rambursare este de 60 de luni.
La dosarul de credit trebuie atasata o adeverinta care sa ateste calitatea de student in ultimii doi ani sau de participant la un program masteral.
Creditul Academic Extra de la BCR se acorda prin virament in contul institutiei de invatamint si vizeaza plata a pina la 50% din costul scolarizarii. Valoarea maxima a imprumutului este de 30.000 de euro sau echivalent in lei, iar termenul maxim este de 10 ani. Dobinda variaza in functie de termenul de rambursare. Astfel, la imprumutul in lei, pentru o perioada mai mica de un an, dobinda este de 14% fixa sau 15% variabila, intre 1 si 5 ani - 14,5% fixa si 16,5% peste 5 ani.
Se pot lua in considerare si veniturile familiei. Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare certe realizate de catre solicitant si coplatitori. In calcul se iau salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dividende, din activitati independente, din depozite si dobinzi bonificate la aceste depozite sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale. Banca nu solicita garantii, iar documentatia ceruta este aceeasi ca la un credit de uz personal.

Cadou de la bunici

La CEC, produsul "Credit pentru studii" acopera taxele pentru studii prescolare, scolare, liceale, universitare si postuniversitare, iar beneficiarul poate fi orice membru al familiei. Creditul este destinat celor care realizeaza venituri certe si permanente si care, la data rambursarii integrale, nu au mai mult de 85 de ani. Dobinda este variabila, 15%, iar perioada maxima de gratie este de 360 de zile pentru o durata maxima a rambursarii de 5 ani. Nu se constituie aport propriu, iar pentru sume mari se poate ajunge pina la ipoteca. Pentru sume mai mici de 10.000 de lei, garantarea se poate face cu doi giranti, iar clientul trebuie sa prezinte o asigurare de viata. Pentru sume ce nu depasesc 1.750 de lei se accepta si un singur girant.
Creditul pentru studii de la HVB Bank prevede o suma minima de 3.000 de euro. Perioada de creditare poate fi cuprinsa intre 1 si 10 ani, iar pentru sume de pina la 10.000 de euro inclusiv, perioada maxima de creditare este de 5 ani. Dobinda este de 6,95% la lei si 5,95% la euro. Comisionul de acordare este 2% (minimum 120 de euro), iar comisionul lunar de administrare calculat la soldul creditului este de 0,5% pentru creditele in lei si 0,2% pentru creditele in euro.
Garantarea imprumutului se face prin cesiunea venitului lunar, gaj pe conturile deschise la HVB sau asigurare de viata cesionata in favoarea bancii. La dosarul de credit trebuie anexata scrisoarea de acceptare din partea institutiei de invatamint, in care se mentioneaza valoarea taxei, bursa si durata studiilor, precum si contul bancar al institutiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro