Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoala nr. 9 incepe sa prinda contur

Prin Programul de reabilitare a unitatilor din invatamint, componenta invatamint urban, se finanteaza construirea unei cladiri noi pentru Scoala nr. 9 din cartierul Lacu Dulce, bani care vin de la Banca de Dezvoltare a Comunitatii Europene.
Termenul de executie a lucrarii este de 12 luni, insa lucrarile au inceput cu intirziere pentru ca au fost probleme cu demolarea vechii cladiri, demolare realizata abia in toamna lui 2005. Practic, Scoala nr. 9 ar trebui sa fie gata in noiembrie 2006. Lucrarile sint in valoare de 266.647 de euro. Reprezentantul Inspectoratului Scolar care se ocupa de investitii, ing. Alexandrina Ilie, a precizat ca lucrarile merg foarte bine. "Deja s-a terminat fundatia si se lucreaza la structura de rezistenta, s-au inceput zidurile. S-a lucrat bine, chiar si pe canicula. Programul incepea dimineata devreme, se facea pauza la prinz, apoi se mai lucra dupa-amiaza. Din punct de vedere calitativ nu sint probleme. Avem un sef de santier care controleaza lucrarile executate si nu au fost probleme. Acestea apar, mai intotdeauna, la partea de finisaje, cu toate ca cei mai multi bani se cheltuie pe structura de rezistenta. Daca se vor incheia lucrarile la structura de rezistenta si la acoperis se va putea lucra la interior si se vor termina lucrarile in timpul prevazut", a explicat inspectorul Alexandrina Ilie. Dupa finalizarea lucrarilor la cladire, cu bani de la bugetul local se va asigura realizarea racordurilor pentru energie, gaze, se va sistematiza curtea si se va realiza gardul scolii.
Alaturi de acest proiect de construire a unei scoli noi, mai sint alte sase scoli din mediul urban incluse in proiect, la care se realizeaza lucrari de consolidare, reparatii capitale sau extinderi. Se consolideaza corpul de cladire al Scolii cu clase I - IV Faurei, corpul II al Grupului Scolar Insuratei, Scoala Sarateni a Grupului Scolar "Oncescu" Ianca, Scoala "Ecaterina Teodoroiu", Scoala "Ion Bancila si Scoala nr. 21. Aceste lucrari se vor receptiona in luna august, cu exceptia Scolii nr. 21, unde se realizeaza o extindere si lucrarile se vor receptiona pina la 15 septembrie.
Licitatia pentru realizarea acestor proiecte a fost cistigata de firma buzoiana "Constructii Integral", care a dat insa in subantrepriza lucrarile firmei brailene "Alco Plus".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii