Skip to main content

Scoala nr. 9, cea mai frumoasa scoala din oras

In urma cu aproape doi ani, a fost aprobat proiectul Scolii nr. 9, de construire a unei noi cladiri, cu opt sali de clasa, doua laboratoare foarte spatioase si cu diferite spatii pentru administratie, in valoare de aproape un milion de lei. De ea vor profita 238 de elevi de la nivelul primar si gimnazial.
Vechea cladire a fost rasa din temelii, iar pe locul ei s-a construit un nou imobil, de catre firma "Alco plus". Acum doua saptamini a fost facuta receptia, iar cadrele didactice deja au inceput sa se gindeasca la modul in care pot face scoala si mai frumoasa.
Proiectul acesta, finantat de Banca Mondiala, a fost realizat de o firma din Focsani si este gindit foarte bine. Nu numai ca indeplineste toate cerintele privind posibilitatile de supraveghere ale elevilor, cancelaria are geamuri mari, pe unde elevii pot fi urmariti foarte usor, dar mai exista o curte interioara, acoperita, luminata natural si care are gradene pe doua laturi. Aceasta poate fi folosita pentru diferite activitati, de la serbarile de sfirsit de an, care nu se vor mai desfasura intr-o sala de clasa, in conditii nepotrivite, pina la diferite anunturi, care vor fi facute foarte usor tuturor elevilor.
"Prima data cind am vazut proiectul nu am fost foarte incintata, dar acum sint foarte multumita. Scoala are un design deosebit. In tara mai sint numai cinci asemenea unitati scolare. Apoi, ne-am inteles foarte bine si cu constructorul, ne-am sfatuit foarte mult la alegerea finisajelor, astfel ca totul sa fie asa cum ne dorim si sa se incadreze si in proiect. Mai asteptam acum sa soseasca mobilierul nou pentru toate cele opt clase, dotarea pentru laboratoare si trebuie sa vedem cum rezolvam cu racordarea la canalizare, energie electrica si gaze. Scoala este deschisa pe toata perioada vacantei. Parintii si elevii o pot vizita. Cei care au venit pina acum au spus ca e foarte frumoasa. Unii parinti, care voiau sa-si mute copiii la clasa a V-a in alta scoala, dupa ce au vizitat-o, s-au razgindit, au spus ca isi vor lasa copiii aici. Scoala este foarte frumoasa, dar mai avem nevoie de unele decoratiuni interioare. Elevii nostri sint saraci si nu ne putem baza pe fondul scolii. Singura noastra sansa sint sponsorizarile", a spus directoarea Tincuta Burlacu.
Pentru toate lucrarile de racordare la canalizare, reteaua electrica, gaze si pentru lucrarile de reabilitare a curtii, Primaria a alocat 2,2 miliarde lei vechi. Mobilierul vechi al scolii a fost dat spre casare. Fierul vechi a fost deja valorificat, iar pentru deseurile din lemn urmeaza sa se organizeze o licitatie. Toti banii obtinuti vor intra in bugetul Primariei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu