Vor exista sali de clasa pentru cursurile teoretice, secretariat, cancelarie, o crama unde elevii vor invata sa devina specialisti in vinuri de la maestrul somelier Ion Pusca de la Bucuresti, la mansarda se amenajeaza un spatiu pentru relaxare, discutii informale. Se vor pregati laboratoare speciale in care cursantii vor invata totul practic. Ca profesori vor fi adusi din tara si din strainatate maestri bucatari, patiseri, cofetari, manageri, care vor impartasi din experienta lor. Cursuri se deruleaza si acum la "Bella Italia", dar diplomele obtinute sint recunoscute numai in interiorul retelei de franciza. Cursanti sint viitorii angajati de la cea de-a opta franciza "Bella Italia" ce se va inaugura pe 15 noiembrie la Caransebes. Diplomele obtinute la scoala nationala de gastronomie vor fi avizate si de ministerul Educatiei si de cel al Muncii. Se vor pregati specialisti pentru meseriile: chelner, barman, bucatar-pizzar, patiser-cofetar, receptioner manager de restaurant sau hotel. "Se vor face si cursuri mai scurte de calificare in meseriile amintite, dar si cursuri de lunga durata, de doi ani, absolventii urmind sa fie specialisti de inalta clasa ce vor putea lucra in cele mai bune hoteluri si restaurante din Europa, nu numai in Romania. Vom face si cursuri intensive pentru perfectionarea unui personal deja angajat, si cursuri periodice, de o saptamina pentru perfectionarea specialistilor pe domenii stricte cu tot ce este nou aparut in bransa", a explicat patronul "Bella Italia", Iulian Zamfir. Pe parcurs, scoala va obtine si acreditare internationala prin colaborare cu doua scoli de prestigiu din Europa, una de la Paris si alta de la Lausanne - Elvetia, considerata cea mai buna din Europa.
Cursurile vor fi formate din 70% practica si 30% teorie. Cursantii vor invata si limbi straine, strict pentru domeniul in care se specializeaza, in timp ce pentru partea teoretica se va colabora cu Facultatea de chimie alimentara de la Galati.
Admiterea la Scoala "Bella Italia" nu va fi usoara. Candidatii, care trebuie sa aiba minim bacalaureatul, vor da un test teoretic, dar si de aptitudini, pentru ca altfel nu are rost sa faca aceasta scoala, a explicat Iulian Zamfir, patronul "Bela Italia". Pentru viitor se intentioneaza realizarea unui concurs national de gastronomie, cu premii consistente si editarea unei reviste in care redactori sa fie maestrii bucatari si lectorii de la scoala.