Mergi la conţinutul principal

Scoala de Arte "Vespasian Lungu", la festival in Ucraina

Scoala de Arte "Vespasian Lungu" a fost reprezentata la Festivalul de folclor etnic "Coronita Dunarii" desfasurat la Izmail in Ucraina de grupul vocal barbatesc "La lina fintina". Intilnirea, desfasurata la sfirsitul saptaminii trecute, a marcat implinirea a zece ani de la formarea Euroregiunii Dunarea de Jos.
"Acest eveniment a avut o semnificatie deosebita deoarece Festivalul interetnic a fost practic una dintre primele manifestari de mare amploare organizate in comun de membrii Euroregiunii si care a devenit deja o traditie. Festivalul a avut ca scop sarbatorirea a zece ani de la infiintarea Euroregiunii Dunarea de Jos, moment important pentru toti participantii si, in acelasi timp, a fost dovada vie a dorintei de cooperare, a consecventei si implicarii regiunilor partenere in activitatea Euroregiunii. De asemenea, aceasta manifestare a fost un prilej pentru regiunile participante de a valorifica o mica parte din bogatia pe care o reprezinta diversitatea etnica si culturala a regiunilor de la Dunarea de Jos", a precizat directorul scolii de Arte "Vespasian Lungu", prof. George Romeo Bunea. Grupul vocal barbatesc "La lina fintina" este condus de profesorul Gheorghe Ciuca. In deplasarea de la Izmail a fost si vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Maria Patrascu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro