Mergi la conţinutul principal

Scindare în TNL Brăila după plecarea lui Adrian Tabarac

• plecarea lui Adrian Tabarac din PNL Brăila, pentru a candida ca independent la Alegerile Parlamentare, pe fundalul nemulţumirilor sale vizavi de opţiunile partidului pe locurile eligibile, a stârnit ecouri şi în organizaţia de tineret • după apariţia unui mesaj pe pagina de Facebook a TNL Brăila, în care Tabarac era criticat, o parte dintre membrii organizaţiei a sărit în apărarea acestuia într-un comunicat de presă, precizând că tinerii liberali îl susţin pe fostul consilier municipal la Alegerile Generale • Andreia Daniela Pascale, preşedintele actual al TNL Brăila, a afirmat că respectivii colegi au decis să părăsească tabăra PNL şi a dat asigurări că organizaţia pe care o conduce susţine candidaţii partidului pentru Cameră şi Senat

 

Tensiuni în interiorul organizaţiei de tineret a liberalilor brăileni după plecarea din partid a lui Adrian Tabarac, candidat independent la Alegerile Parlamentare. Pe scurt, pe pagina de Facebook a TNL Brăila a apărut un mesaj în care gestul lui Tabarac a primit o serie de critici. Ulterior, un grup de tineri liberali, în frunte cu Ana-Maria Văsui, care s-a recomandat ca fiind secretar general adjunct al BPJ al TNL Brăila, a emis un comunicat de presă pentru a anunţa că, în realitate, mesajul este unul fals şi că organizaţia îl sprijină pe Tabarac.

“Numele meu este Ana-Maria Văsui, secretar general adjunct BPJ al organizaţiei TNL Brăila. În urma postării din data de 05 noiembrie 2020 apărută pe pagina de Facebook a TNL Brăila, vă comunic următoarele: Organizaţia de Tineret a PNL Brăila îl sprijină pe Adrian Tabarac la alegerile parlamentare. Noi, membrii organizaţiei de Tineret a Partidului Naţional Liberal - filiala Brăila, îl sprijinim pe Adrian Tabarac în cursa pentru un mandat de deputat independent. În toată activitatea lui, Adrian ne-a dovedit că este fidel spiritului şi valorilor liberale, ataşat de Brăila şi de tineretul brăilean. Considerăm că actuala conducere a PNL Brăila, instaurată fără alegeri libere, este în conflict cu tot ceea ce înseamnă liberalism”, se arată în cadrul comunicatului, semnat de Văsui şi alţi 11 colegi, în care aceştia mai adaugă şi o serie de critici la adresa celor care deschid listele PNL Brăila pentru Cameră şi Senat.

Totodată, semnatarii au ţinut să precizeze că îşi manifestă public dezaprobarea faţă de felul în care Cătălin Boboc, preşedintele interimar al PNL, conduce în prezent organizaţia.

 

Poziţia oficială a TNL Brăila: semnatarii comunicatului nu mai fac parte din organizaţie

Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Andreia Daniela Pascale, preşedintele TNL Brăila şi consilier judeţean proaspăt ales, a explicat că semnatarii comunicatului de presă nu mai fac parte din organizaţie. Aceasta a subliniat că membrii TNL susţin candidaturile liberalilor atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

“Noi rămânem alături de partid. Despre asta este vorba. Ei au plecat. Este decizia lor. Vă daţi seama că la noi s-au dezvoltat şi relaţii de prietenie de-a lungul timpului. Tabarac a fost şi membru în organizaţia de tineret, nu numai preşedintele organizaţiei municipale, aşa că unii colegi au plecat tocmai din acest considerent. Deci în baza acestei prietenii, ca să spun aşa. Dar noi ne continuăm treaba mai departe, alături de partid. Nu putem să ne oprim, chiar dacă se întâmplă lucruri de genul acesta. Persoanele care au semnat acel document, au ales să plece. Eu am luat-o ca pe o demisie scrisă. Pe baza statutului de partid, mai departe, o să propun radierea lor ca membri. Asta este tot ceea ce pot să fac din postura de preşedinte al TNL Brăila”, a explicat Daniela Pascale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro