Mergi la conţinutul principal

Schimbul de experienta franco-roman de la Grupul Scolar "Brancusi" a dat rezultate

Grupul de lucru din cadrul Proiectului Leonardo da Vinci care se desfasoara, in aceasta perioada, intre institutia de invatamint "Les Compagnons du Devoir" din Nancy, Franta, si Grupul Scolar "Constantin Brancusi" a participat, marti, la un spectacol in limba franceza sustinut de elevii Liceului cu Program Sportiv. Delegatia franceza a asistat la un program artistic variat la care si-a dat concursul grupului "L'Amitie", indrumat de prof. Elena Stoica. Pe linga invitati, la actiune au fost prezenti prof. ing. Petruta Simionescu, directorul Grupului Scolar "Anghel Saligny", si Romeo Mocanu, inspector responsabil cu Programele de cooperare europeana.
Referitor la derularea proiectului, in aceasta perioada, cei opt elevi francezi insotiti de Antoine Mussard, au participat la cursuri de limba romana si mecanica si au facut practica in aceasta meserie la intreprinderile: "Promex", "Phoenix" si "Aker". "De cind sint in Romania, am fost placut surprins de ceea ce am gasit aici. Am realizat ca e o falsa idee ca ar fi o tara subdezvoltata si voi transmite acest lucru mai departe. In intreprinderile in care am fost pina acum am observat ca romanii sint foarte deschisi, doresc sa-i cunoasca pe francezi, iar ei sint gata sa se lase cunoscuti", a precizat directorul institutiei de invatamint din Franta, Thomas Guinet. Acesta a specificat ca ei sint obisnuiti cu astfel de proiecte pe care le deruleaza cu mai multe tari din Europa si ca, anual, 5.000 de tineri francezi pleaca in strainatate la schimburi de experienta. La rindul sau, Antoine Mussard, formatorul de mecanica si insotitorul celor opt elevi francezi, a spus ca aceste schimburi de experienta sint foarte benefice pentru elevi, ca viitori meseriasi, si pentru ca de fiecare data apar idei noi cu ce s-ar putea face in colaborarile urmatoare. Directorul Grupului Scolar "Constantin Brancusi", Stefan Stoica, a anuntat ca, de la anul, intentioneaza sa mai deruleze un alt asemenea proiect, dar pentru specializarea timplari. "In acest sens, au fost deja puse la punct amanuntele noului proiect cu formatorul de timplari, Gerome Divoux, cel care va insoti la anul grupul de timplari", a explicat directorul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu