* începând de vinerea trecută, Viorel Botea a fost înlocuit din funcția de inspector școlar general de Cătălin Canciu, care până atunci ocupa funcția de adjunct * schimbarea vine la circa un an și jumătate după ce Botea era numit în fruntea ISJ Brăila după expirarea mandatului precedent de inspector școlar general al lui Cătălin Canciu * ambii sunt membri ai unor partide politice și consilieri
Începutul de an vine cu o schimbare supriză la conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila! Săptămâna trecută, vineri, inspectorul școlar general Viorel Botea a primit un document de la Ministerul Educației prin care era înștiințat că mandatul său la șefia instituției încetează. Potrivit unor surse, documentul ar fi sosit la ISJ Brăila când Botea se afla în concediu. În locul său a fost numit, prin delegare, inspector școlar general Cătălin Canciu. Acesta ocupa funcția de inspector școlar general adjunct al ISJ Brăila și a mai deținut șefia ISJ Brăila în perioada 2015-2020, postul fiind câștigat prin concurs. Mandatul său a fost unul controversat prin încercările repetate ale Ministerului Educației de a-l demite.
Trebuie spus că schimbarea are loc la aproape un an și jumătate de la o “mutare” asemănătoare, în sensul că în august 2019, atunci când i-a expirat mandatul lui Canciu, Viorel Botea a fost numit, prin delegare, șef al ISJ Brăila.
Dacă la primul său mandat Cătălin Canciu era apolitic, acum este membru al Partidului Național Liberal Brăila, fiind președintele organizației municipale, și consilier local municipal. La rândul său, Viorel Botea este președintele Partidului Mișcarea Populară Brăila și consilier județean.
Noul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila are mandat până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de încheierea anului școlar, adică 31 august 2021. De altfel, se pare că un concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere în ISJ-uri se va organiza în primăvară.
În ceea ce privește cele două posturi de inspectori școlari generali adjuncți, Dan Gheorghiță ocupă în continuare această funcție, în vreme ce al doilea post a rămas vacant.