Mergi la conţinutul principal

Schimbare de antrenor la Dacia Unirea

• a plecat Gheorghe Barbu a venit Florentin Petre • noul tehnician al grupării brăilene are un palmares bogat ca fotbalist, nu şi ca antrenor • Petre a activat în sezonul precedent la Foresta Suceava, echipă cu care a retrogradat în Liga a III-a • dezastrul de la Clinceni a făcut şi prima victimă din conducerea clubului: Dacia Unirea a renunţat la serviciile preşedintelui executiv, Răzvan Todoroiu  

 

La aproape o săptămână de la despărţirea “amiabilă”, aşa cum a apărut ştirea pe site-ul clubului, de Gheorghe Barbu, Dacia Unirea şi-a asigurat serviciile altui antrenor, Florentin Petre, cel care ultima dată a fost la Foresta Suceava şi a retrogradat cu această formaţie în Liga a III-a. Deci, un antrenor care este obişnuit cu puţin, pentru că la Suceava Florentin Petre nu a beneficiat de condiţiile pe care şi le doreşte orice antrenor ca să facă performanţă.

Mai mult, cu aceleaşi probleme de lot şi de buget se va lovi noul tehnian şi la Brăila.

Schimbarea a venit după acel umilitor 7-0 pe care Dacia Unirea l-a încasat la Academica Clinceni, însă acel usturător eşec s-a datorat în primul rând lipsei unui lot valoros. Echipa de la Dunăre a transferat ce s-a mai găsit pe piaţa fotbalistică, doar ca să formeze un lot, pentru că din punct de vedere valoric la Brăila nu a venit niciun fotbalist cu o carte de vizită. Acest lucru a fost reliefat de fostul antrenor Gheorghe Barbu după meciul dintre Dacia Unirea şi UTA încheiat 0-0.

“La ora asta atâta putem. Suferim la nivelul lotului. În acest moment avem jucători care ar trebui să evolueze la Liga a III-a, sau la juniori. Dacă nu mai vin fotbalişti, nu avem nicio şansă. Sunt foarte supărat: mi s-au promis multe şi nu s-a concretizat nimic. Stau de o lună aici şi nu se întâmplă nimic. Am cam ajuns la limită, dar am promisiuni că vor veni câţiva jucători. În caz contrar, voi pleca”, a declarat atunci antrenorul Gheorghe Barbu. Şi s-a ţinut de cuvânt: cu două zile înainte de meciul de la Academica Clinceni antrenorul a plecat şi conducerea clubului a anunţat imediat printr-un comunicat postat pe site-ul său că Barbu a părăsit Brăila din cauza unor probleme personale.

La Clinceni echipa a fost coordonată de pe bancă de directorul sportiv Cristian Hossu şi antrenorul secund Dorin Romică. Cu aceeaşi jucători aduşi în mandatul lui Barbu, Dacia Unirea a făcut figuraţie în teren, iar Academica Clinceni a stabilit scorul campionatului, 7-0. Însă raportat la ceea ce s-a petrecut în teren, scorul putea fi unul mult mai sever, dacă echipa gazdă nu s-ar fi jucat cu ocaziile create.

 

Preşedintele executiv, prima victimă

Luni, Consiliul de Administraţie al Daciei Unirea condus de vicepreşedintele Vasile Popa a luat prima măsură. Astfel, după dezastrul de la Clinceni, clubul de fotbal brăilean a anunţat încheierea colaborării cu preşedintele executiv, Răzvan Todoroiu. Şi a anunţat că pe 1 septembrie i se va analiza şi activitatea directorului sportiv Cristian Hossu.

“Având în vedere ultimele evenimente în care a fost implicat clubul nostru şi îndeosebi ultimul rezultat al echipei de seniori, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila face următoarele precizări:

La începutul campionatului a fost analizată propunerea d-lui Hossu Cristian de continuare a activităţii la nivelul ligii a 2-a (de fapt singura de acest gen) şi după consultări inclusiv cu Asociaţia Suporterilor DUBR, s-a decis începerea unui parteneriat, Hossu Cristian primind un mandat de Director Sportiv pe perioadă determinată, contract în care se specifică faptul că are atribuţii exclusive şi putere decizională deplină privind lotul de jucători, antrenori, staff etc. şi responsabilitatea atragerii fondurilor pentru drepturile salariale aferente, precum şi responsabilitatea activităţii pe plan sportiv a echipei de seniori şi, bineînţeles, a rezultatelor obţinute. S-a stabilit ca prima analiză a derulării parteneriatului să fie 01.09.2018. Având în vedere ultimul rezultat negativ al echipei de seniori şi comentariile aprinse pe marginea lui, îndemnăm toate părţile la calm şi la o atitudine constructivă în folosul clubului, urmând ca imediat după data de 1 septembrie să analizăm rezultatele mandatului dl.Hossu Cristian şi să luăm măsuri în consecinţă, indiferent de natura lor.

La cererea directorului sportiv, Consiliul Director anunţă începând cu 27.08.2018 încheierea mandatului preşedintelui executiv Răzvan Tudoroiu, căruia îi mulţumim pentru sprijin în scurta perioada cât a activat în cadrul clubului nostru.

Reiterăm faptul că toate deciziile anterioare, respectiv ulterioare, privind lotul de jucători/ antrenori/ staff tehnic aparţin în totalitate echipei directorului sportiv Cristian Hossu”, se specifică în comunicatul dat de Dacia Unirea.

 

Florentin Petre conduce astăzi primul antrenament

La câteva zile de la despărţirea de Ghorghe Barbu, Dacia Unirea are un nou antrenor, este vorba despre Florentin Petre, tehnician care în sezonul precedent a antrenat-o pe Foresta Suceava, cu care a retrogradat în Liga a III-a. Petre a fost propus la Brăila de agentul său, Anamaria Prodan, cu care Cristian Hossu are o relaţie apropiată, iar noul tehnician a semnat un contract valabil până la finalul actualului campionat.

Acesta era aşteptat marţi, la Brăila, urmând ca în această după-amiază să conducă primul antrenament.

Ca jucător a evoluat la Dinamo Bucureşti, UTA, ŢSKA Sofia, Terek Groznâi şi Victoria Brăneşti. În cariera sa de fotbalist a cucerit 11 trofee: 3 titluri de campion al României cu Dinamo Bucureşti, un campionat şi o supercupă a Bulgariei, cu ŢSKA Sofia, şi 5 Cupe ale României cu Dinamo Bucureşti.

Ca antrenor principal a mai activat la satelitul echipei Dinamo Bucureşti şi la Foresta Suceava, iar ca antrenor secund la FC Braşov şi Luceafărul Oradea.

Florentin Petre va conduce de pe banca tehnică Dacia Unirea într-o partidă oficială sâmbătă, 1 septembrie, cu Sportul Snagov.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro