Mergi la conţinutul principal

Schimbări pe final de mandat: Simona Drăghincescu a demisionat, Bogdan Botea se pregăteşte să îi ia locul în CJ

* preşedintele PND Brăila, Simona Drăghincescu a luat decizia de a demisiona din Consiliul Judeţean * aceasta nu a dorit să facă publice motivele din spatele demisiei, însă este de părere că "viaţa merge înainte" * în locul acesteia, va veni consilierul municipal Bogdan Botea, care a demisionat la rândul său din CLM şi se pregăteşte să îşi preia mandatul la judeţ, în proxima şedinţă ordinară

 

 

 

Surpriză pe final de mandat la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal Brăila. Preşedintele Partidului Naţional Democrat (PND), Simona Drăghincescu a luat decizia de a renunţa la poziţia de consilier judeţean, iar în locul acesteia va veni consilierul municipal Bogdan Botea, care a demisionat la rândul său din CLM. Practic, potrivit ordinii de zi anunţate, în şedinţa ordinară a CJ Brăila din 30 iulie, se va lua act de demisia Simonei Drăghincescu, iar la final, va avea loc şi validarea mandatului de consilier judeţean în cazul avocatului Botea.

Contactată de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea care au fost motivele din spatele demisiei, la finele mandatului, Simona Drăghincescu nu a dorit să-şi explice prea mult decizia.

Viaţa merge mai departe! Vă mulţumesc pentru susţinere şi încredere! PROMIT să continui proiectele pe care le-am gândit şi propus brăilenilor, pentru care mi-au acordat încrederea LOR, m-au votat şi susţinut atâta timp. INDIFERENT de situaţie voi rămâne aceeaşi susţinătoare a profesionalismului, dreptăţii şi adevărului, împotriva minciunii şi abuzurilor de orice fel, acelaşi OM pe care îl ŞTIŢI, cu bune şi cu rele, în care puteţi avea încredere ORICÂND, ORIUNDE. "TOT ÎNAINTE!", ca pionierii... Nu uitaţi: «Dacă dragoste nu e, nimic nu e!» Vă IUBESC! PS: V-am învăţat cum să vă faceţi măşti ieftine, bune şi, mai mult ca sigur, de unică folosinţă”, a declarat Drăghincescu.

Întrebată de ce a decis totuşi să demisioneze şi dacă această mutare are legătură cu zvonurile apărute, potrivit cărora, PND-ista ar fi ”în cărţi” pentru cel de-al doilea fotoliu de subprefect la Brăila, Drăghincescu ne-a transmis că nu are nicio altă declaraţie suplimentară de făcut, ba mai mult, că discută doar pe documente, nu pe ”vorbe sau zvonuri”.

 

Botea, sătul de modul în care se desfăşoară lucrurile în CLM Brăila

 

La rândul său, Bogdan Botea ne-a transmis că plecarea sa din CLM Brăila pentru a intra în Consiliul Judeţean este o decizie politică. Nici acesta nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, însă a afirmat doar că în Consiliul Local nu simţea că mai poate face mare lucru, având în vedere faptul că toate eforturile sale de a schimba ceva au fost aproape de fiecare dată ignorate de către consilierii care deţin majoritatea.

A fost o decizie politică, pe care nu aş vrea să o comentez deocamdată. Oricum la CLM eram într-un blocaj. Puteam să semnalez unele lucruri, într-adevăr, dar sincer să fiu, am obosit. Aţi văzut şi dumneavoastră cum se votează. Nu mai puteam face nimic pentru a influenţa în bine ceva. Vedeţi şi dumneavoastră ce se întâmplă în oraş. Nu se pot rezolva nici probleme banale, cum ar fi ecologizarea gunoaielor, aspirarea străzilor. Adică sunt chestiuni de igienă, de bază. Asta este situaţia. La CLM nu mai puteam continua într-o asemenea manieră”, ne-a transmis Botea.

Trebuie subliniat că acesta ocupă poziţia 8 pe lista cu care PND Brăila s-a înscris la Consiliul Judeţean la Alegerile Locale din 2016. Înaintea acestuia erau: fostul consilier municipal Gina Ilie, care însă s-a retras din partid, Carmen Marin, Neculai Ciupercă, Viorel Crăciun şi consilierul municipal Adrian Traian. La CLM Brăila, următoarea persoană pe lista PND (poziţia 7) este Mariana Leca Novac (analist programator, director comercial).

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro