Mergi la conţinutul principal

Schimbări în Hala Mare. Se renunţă la tarabele din zona rondoului

• comercianţii de brânzeturi şi carne şi-au închiriat boxe pe margine, iar în spaţiul din mijloc ar urma să fie deschisă o zonă de fast-food, o reeditare contemporană a felului în care era organizată Hala Mare în urmă cu zeci de ani • pavimentul rondoului a fost lustruit de o firmă de mozaicari, iar conducerea APT spune că va proceda la fel şi în restul spaţiului interior al Halei

 

Hala Mare a fost redeschisă pentru activităţile comerciale, după ce a trecut prin obişnuitul program de curăţenie din ultima lună a verii. Anul acesta, pe lângă activităţile de dezinsecţie, deratizare, desfundare a gurilor de scurgere şi revizia pompelor care deservesc sistemul de canalizare, s-a intervenit şi asupra pavimentului din rondoul halei. Acesta a fost lustruit de o echipă de mozaicari, care au reuşit să îi dea un aspect deosebit. Iar cum pavimentul arată ca nou, conducerea Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor (APT) Brăila a considerat că este timpul pentru o schimbare mai profundă, astfel că nu a mai permis existenţa vitrinelor frigorifice aşezate pe mijlocul rondoului. Mai nou, comercianţii vor ocupa boxele de pe margine, iar în centru urmează să fie amenajat un spaţiu de alimentaţie publică, gen fast-food. “Am  vrea să reînviem tradiţia, cu amenajarea unui spaţiu unde brăilenii să poată veni să servească preparate mai deosebite. Încă nu s-a stabilit exact ca specific va avea. Poate o cartofisserie, cu preparate pe bază de cartofi, poate altceva... Brăilenii mai în vârstă îşi amintesc că, pe vremuri, în rondoul din hală se serveau nişte crenvursti foarte buni. Vom vedea ce va fi, în funcţie şi de sugestiile pe care le vom primi de la comercianţii interesaţi să liciteze pentru acest spaţiu”, ne-a declarat Meluţa Drăguţ, directorul APT Brăila. Aceasta ne-a mai declarat că urmează ca tot pavimentul din incinta Halei Mari să fie lustruit, aşa cum s-a procedat cu cel din rondou. “Am primit o ofertă de preţ foarte bună de la firma de mozaicari cu care am colaborat pentru rondou, şi vom lustrui şi restul pavimentului. Pe sectorul de brânzeturi se va interveni gradual, astfel încât să se poată continua şi activitatea comercială. Se va face o lustruire umedă, deci nu va fi praf care să afecteze comercianţii şi cumpărătorii”, ne-a mai spus directorul APT.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro