Mergi la conţinutul principal

Scene ireale la un meci de fotbal. Dacia Unirea – CSM Râmnicu Sărat, 1-4, după un meci de fotbal-polo

• partida s-a disputat chiar după ce RO-ALERT a anunțat cod portocaliu de ploi torențiale și furtună • toți acuză starea precară a terenului de la Municipal • însă vina supliciului la care au fost supuși jucătorii aparține brigăzii de arbitri și observatorilor

 

Jucătorii de la Dacia Unirea și CSM Râmnicu Sărat nu vor uita niciodată meciul oficial pe care l-au disputat la Brăila pe 4 noiembrie, în cadrul etapei a 11-a a Ligii a III-a. S-au petrecut scene ireale, ploaie torențială înainte de startul partidei, rupere de nori după ce RO-ALERT a anunțat cod portocaliu de ploi torențiale și furtună. În aceste condiții terenul a fost impracticabil, însă arbitrul de centru Gabriel Oprea, din Călărași, a considerat că meciul se poate disputa. Centralul a fost încurajat și de observatorul de arbitri și de delegatul de joc.

Dacă acești doi oficiali luau decizia corectă, aceea a reprogramării meciului, jucătorii nu ar fi trecut prin această experiență nedorită.

 

Meci care ar fi trebuit reprogamat

La 13.30 ploua torențial și, cu toate că terenul era imbibat cu apă, jumătate de oră mai târziu centralul Gabriel Oprea, din Călărași, a fluierat începutul partidei. Dar, după numai 3 minute, liniile trasate nu se mai vedeau, așa că a urmat o pauză de un sfert de oră. Ploaia a scăzut în intensitate, însă terenul arăta deplorabil.

Jucătorii de la CSM Râmnicu Sărat s-au adaptat la condițiile de joc și au deschis scorul în minutul 18, prin Andrei Ignat. Trei minute mai târziu, Constantinescu a dublat avantajul echipei vizitatoare. Jocul de fotbal – polo a continuat și, în minutul 42, după o fază fixă, Ichim a dus scorul la 3-0 pentru CSM Râmnicu Sărat, acesta fiind și scorul la pauză.

La ora 15.00, RO-ALERT a anunțat, printr-un mesaj, cod portocaliu de ploi torențiale, furtună, însă centralul, cu acordul celor doi oficiali trimiși de FRF, a fluierat începutul părții secunde. Cerul s-a întunecat și era foarte dificil să distingi cine este la minge pentru că echipa gazdă avea echipament albastru, cea oaspete, negru, iar mizeria de pe suprafața de joc a uniformizat tricourile și șorturile într-o culoare închisă.

Dacia Unirea a redus repede din diferență prin Amara, după care a urmat vijelia și ploaia torențială. Dar intemperiile nu l-au convins pe Gabriel Oprea să oprească meciul și CSM Râmnicu Sărat a marcat și al patrulea gol prin Keita, în minutul 49. Abia în minutul 51, centralul a trimis echipele la cabine. Însă circul creat de brigada de arbitri și de oficialii FRF, care nu voiau să plece de la Brăila fără baremurile de joc, a continuat. Nu repede, ci după 40 de minute, când nimeni nu mai era pregătit să reintre pe gazon pentru fotbal-polo. Arbitrii și observatorii au decis să îngusteze terenul cu aproximativ 3 metri.

Dacia Unirea a căutat să mai înscrie, și-a creat câteva situații, dar în realitate toți jucătorii doreau să termine odată acest supliciu, pentru că toți cei de pe teren cât și rezervele au stat minute bune cu picioarele în apă până la glezne.

Este adevărat că suprafața de joc de la Municipal este poate cea mai rea din fotbalul românesc, dar nu poate fi trecută cu vederea decizia arbitrilor ca acest meci să se dispute. Partida trebuia reprogramată și pentru simplul motiv că vremea neprielnică de la Brăila putea afecta multe alte arene de fotbal, nu doar Municipalul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro