Skip to main content

A scazut rata avorturilor

La nivelul judetului Braila, numarul avorturilor este in continua scadere. Conform statisticilor, rata acestora s-a redus cu aproximativ 25%, in primele opt luni ale acestui an inregistrindu-se un total de 2.267, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cind ciferele au urcat pina la 2.998. Cu toate acestea, medicii sustin ca situatia ar fi mai buna daca s-ar trece peste o serie de inconveniente si bariere in educarea tinerelor, care, pentru ei, reprezinta grupul tinta. Specialistii sustin ca cel mai mare inconvenient ramine, in continuare, lipsa unei educatii adecvate. Ei propun introducerea unor ore speciale, de educatie sexuala si de planificare familiala in scoala, in clasele mari, la orele de biologie.
Tot conform statisticilor, anul acesta, natalitatea nu a inregistrat modificari majore. Astfel, in primele 9 luni ale acestui an, in maternitatea braileana s-au nascut 1.973 de prunci, fata de 1.965 in aceeasi perioada a anului trecut.
"Natalitatea e foarte scazuta, sporul este negativ. Din pacate, mortalitatea este mai mare decit natalitatea. Totusi, ma bucur mult ca a trecut ceva vreme de cind nu am mai avut avorturi provocate", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Spitalului de Obstetrica Ginecologie, dr. Alexandru Balta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu