Mergi la conţinutul principal

Scandalul inspectorilor școlari, Inteligența Artificială și politizarea învățământului

• în timp ce  Cătălin Canciu, actualul inspector școlar general, l-a amenințat grosier pe fostul inspector școlar general Viorel Botea, ambii candidați la localele din 9 iunie, Alexandru Popa cel care și-a permis să facă filmulețe ilegale în unitățile școlare din Cireșu își vede de treabă în continuare • comisia ”Canciu” lucrează și va da un verdict probabil după alegeri • mizerabil este că scandalul Canciu – Botea are și conotații sexuale ceea ce pentru actualul inspector școlar general, candidat la funcția de primar al municipiului, ins care a fost și el subiectul unor cancan-uri rușinoase, este degradant

 

Ieri, în cadrul conferinței de presă săptămânale organizate de AUR, lui Viorel Botea i s-a cerut un comentariu vizavi de amenințările transmise de Cătălin Canciu, actual inspector școlar general și candidat la funcția de primar al municipiului. Le reamintim: ”Dacă o să continue în stilul ăsta, eu o să îi pregătesc domnului profesor Botea Viorel, niște materiale din timpul în care dumnealui era și mai înfierbântat. Din timpul în care știa să facă acele BAC-uri. Mai avem și noi rămășițe prin geamantanele prăfuite. Cum făcea examene naționale. Cum se încălzea și în timpul programului și după. Și o să vadă că îi fac niște surprize de s-ar putea să îi pun caput vieții politice. Dar nu vreau să ajungem în situația asta. Nu vreau să pară ca o amenințare. Pentru că am o memorie lungă, am lucrat împreună mai bine de trei ani. Și nu e frumos să jignească fără să aibă în spate niște argumente solide. Nu a fost altceva decât un votant extrem de disciplinat al PSD-ului. Să îmi spună mie, în toată viața lui politică, dacă a avut un vot măcar de abținere, nu spun «împotriva» proiectelor PSD-ului. Despre asta vorbim. Andropauza este mai periculoasă decât menopauza. Sincer vă spun. Și cred că a luat-o din loc. Să îi aduc aminte ce făcea când era în acest sediu de partid îmbrăcat în portocaliu?! Câte mizerii făcea?! După aceea cu PMP-ul?! Toată armata aceea de lucrători în învățământ care au fost pe listele lui? Umbla de bezmetic toată ziua în campania din 2020. Despre ce vorbim? Ar fi jenant pentru mine să mă cobor la nivelul lui. Îl lăsăm în pace. Îl lăsăm să se vopsească în continuare. Îl lăsăm să fie ce a fost dintotdeauna. Pentru mine a fost un papagal care a încercat din răsputeri să se compare cu mine, dar din păcate nu are nicio șansă”, a declarat public, în conferință de presă, actualul șef al învățământului brăilean. Răspunsul lui Botea: ”Asta am învățat să facem de-a lungul vieții...să amenințăm. Și domnul Canciu a participat la examenele naționale. La vremea respectivă nu au existat rapoarte ale instituțiilor statului că ar fi fost ceva în neregulă(...) Dar vă dați seama cam ce se întâmplă când astfel de discuții se poartă în inspectorat. Dacă la nivelul unei conferințe de presă se fac amenințări, limbajul cu directorii, cu profesorii este mai jos decât atât”. Întrebat de ce durează atât de mult ancheta cu clipurile filmate în scoli, în Cireșu, de șeful lui Canciu, Alexandru Popa, candidat și el la președinția CJ, Botea a dat de înțeles că este vorba despre o tergiversare ca să treacă campania și să se uite episodul. ”Că au apărut copii, însemne electorale în filmulețe, în școli, puteau fi anchetate în câteva minute. Clar directorul (cel al unității școlare din Cireșu) trebuia să-și dea demisia”, a declarat Viorel Botea. Pe de altă parte, dacă actulul șef al ISJ Brăila are dovezi despre eventuale încălcări ale legii de către Viorel Botea, de ce le-a ținut la ”geamantan”? În scop de șantaj?

”Povestea videoclipurilor filmate în școli și neluarea niciunei măsuri arată aceeași obediență față de șeful de partid”, a declarat Florin Cîrligea, candidatul AUR la funcția de primar. Sursa citată a adăugat că această obediență i se pare jenantă în condițiile în care într-o înregistrare audio Cătălin Canciu era făcut miel de sacrificiu de însuși Alexandru Popa. Mai exact, Popa se referea la șansele lui Canciu de a-l bate pe Dragomir. După ce această înregistrare a circulat pe rețelele de socializare, Alexandru Popa a afirmat că ar fi o făcătură a Inteligenței Artificiale și că a depus plângere la Poliție. ”Da, este o inteligență artificială cu două mâini și două picioare”, a făcut bășcălie Florin Cîrligea de tot episodul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro