Mergi la conţinutul principal

Scandalul cu apa de la Însurăţei se amplifică - intră în scenă DNA

• supărat la culme că nimeni nu îl lămureşte concret dacă apa din oraşul Însurăţei este sau nu potabilă, omul de afaceri Daniel Cîrîc ne-a anunţat că a sesizat DNA Bucureşti despre întreaga situaţie • acesta a precizat că nu este posibil ca DSP Brăila să afirme că apa din localitate este potabilă, iar conducerea CUP Dunărea să anunţe public populaţia că apa nu este de băut • acesta s-a plâns că are mulţi angajaţi la firmă şi că nu îşi permite să rişte să îi lase să consume apa de la robinet în contextul în care, deşi are contract pentru apă potabilă, nu are certitudinea că lucrurile stau aşa

 

Omul de afaceri brăilean, Daniel Cîrîc este revoltat la culme în privinţa situaţiei pe care o consideră incertă în privinţa apei potabile din oraşul Însurăţei. Acesta ne-a sesizat, recent, că deşi are contract pentru apă potabilă, nimeni dintre cei responsabili nu îl lămuresc concret dacă situaţia este în regulă sau nu, şi primeşte doar răspunsuri ambigue. Pe de o parte acesta a ţinut să sublinieze că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila dă asigurări că apa este potabilă, deşi în urma studiilor făcute de o firmă privată pe care a angajat-o rezultatele au ieşit diferite, iar pe de altă parte, conducerea CUP Dunărea nu a precizat niciodată, clar, dacă apa de la Însurăţei este potabilă. Ba mai mult, aceştia chiar au făcut public un afiş în urmă cu câteva luni prin care informau populaţia că pe durata desfăşurării lucrărilor la reţea, apa nu este bună de băut.

“Eu unul m-am săturat de răspunsuri ambigue. Am câte 30 de zilieri, 10 angajaţi care consumă zilnic apă. Nu vreau să am pe vreunul pe conştiinţă. Eu am contract de apă potabilă! Dacă nu este potabilă să îmi spună CUP «Dunărea» ca să le iau angajaţilor apa plată zilnic. Cei de la CUP «Dunărea» m-au sunat şi au spus că depun eforturi pentru eliminarea manganului şi fierului, dar până când vor trage apă din Dunăre nu garantează nimic. Cei de la DSP au afirmat în ziarul dumneavoastră că apa este potabilă! Eu înţeleg că sunt monitorizaţi, că au fonduri europene şi trebuie să le iasă analizele bune, altfel riscă măsuri drastice, dar nu pot călca pe cadavre pentru prosperitatea companiei”, ne-a scris Cîrîc.

 

Sesizări la DNA

Supărat la culme, Daniel Cîrîc ne-a anunţat că a mers la DNA Bucureşti şi a sesizat problema, în speranţa că în cele din urmă se va face lumină în acest caz complicat.

“CUP «Dunărea» livrează tot apă infectă. Prin proiectul POS Mediu trebuia să schimbe toată reţeaua de apă potabilă şi să introducă filtre, să facă reţeaua de canalizare. Au raportat că lucrarea este terminată în 2016! La reţeaua de apă n-au schimbat nimic, filtre n-au luat... Au tocat bani europeni. La canalizare au schimbat ceva, dar astăzi încă lucrează, şi-au adus aminte că au uitat câteva străzi! Asta da hoţie de proporţii! Terorizează patru laborante zi şi noapte să ia analize din 3 în 3 ore, mi-au schimbat o conductă inutil, lângă sediu. Un directoraş se agita aferat, dar inutil pe lângă muncitori, într-un final a clacat psihic şi a început să se lamenteze unor persoane că «un nenorocit i-a terminat». Primăria nu se implică, e ocupată cu lucrări de iluminat, cu pavele, lucrări incitante fără licitaţie, până în 100.000 euro. Şi-au dublat salariile conform noilor legi. Consiliul Local e depăşit total, majoritatea lor punându-şi întrebări existenţiale, legate de ce caută ei acolo, ce rol au, cum îi cheamă etc. Sinonimul marasmului este Însurăţei! Şi prostimea bea apă infectă, plăteşte impozite majorate, că s-a greşit zonarea, deh... e oraş. DNA a fost anunţat! Aşa ceva e intolerabil! Mafia PSD-istă a nenorocit o localitate renumită cândva”, ne-a scris Cîrîc.

Reamintim că, întrebat în repetate rânduri de către redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea a explicat că în urma sesizărilor primite, deşi nu considera că apa de la Însurăţei nu este potabilă, a luat măsura de a aduce o staţie de filtrare în localitate. Acesta a mai precizat că motivul pentru care apa poate fi uneori colorată s-ar datora lucrărilor care s-au făcut, dar şi posibilităţii ca cei care reclamă să îşi închidă pentru o perioadă conductele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro