Mergi la conţinutul principal

Scandalul „Magazia”. Deputatul PNL Vasile Varga: “Ignoranţa şi incompetenţa nu trebuie să facă victime şi la Spitalul Judeţean Brăila!”

Tragedia de la Piatra Neamţ, în care 11 oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu produs în spital, îl îngrijorează pe deputatul liberal Vasile Varga, care trage, nu pentru prima dată, un semnal de alarmă privind modul în care banii publici sunt gestionaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Deputatul Varga consideră că este revoltător că brăilenii bolnavi de cancer sunt nevoiţi  să bată drumurile la Bucureşti sau în alte oraşe, pentru tratament oncologic, în timp ce cinci milioane de lei zac îngropaţi în ceea ce ar fi trebuit să fie un Centru de Oncologie şi Radioterapie, cel mai modern din Regiune, transformat într-o banală magazie.

Oare cei de la PSD, care conduc judeţul, chiar nu înţeleg că, la suferinţa produsă de boală, se adaugă şi acest disconfort, al distanţelor care trebuie parcurse, după un asemenea tratament? Mă tot întreb: cum de a fost posibil ca un buncăr în care s-au investit cinci milioane de lei, unde urmau să se instaleze acceleratoare de particule pentru radioterapie, să fie timp de cinci ani abandonat şi transformat în magazie? Vorbim despre fonduri publice, gestionate de Consiliul Judeţean, iar dacă este să facem un rezumat, avem aşa: o clădire în care s-au investit cinci milioane de lei, finalizată în proporţie de 65-70%, fără să aibă cea mai importantă autorizaţie, cea de la CNCAN, banii pe care Banca Mondială i-ar fi investit în aparatura de radioterapie au fost pierduţi, iar brăilenii bat drumul Bucureştiului. Acum, aflu din presă că, pentru reluarea investiţiei, ar fi nevoie de nişte avize de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării. Dacă guvernele PSD nu au putut da aceste avize, conducerea judeţului trebuia să ne spună şi am fi susţinut demersurile la cele două ministere. Am toată deschiderea să sprijin această investiţie, să vorbesc cu cei doi miniştri de la Sănătate şi Dezvoltare să grăbească eliberarea avizelor şi să avem şi la Brăila un centru de radioterapie, mai ales că înţeleg că există deja investitori privaţi care şi-au arătat interesul să preia secţia. Eu cred că nu mai este cazul de nicio amânare, incompetenţa şi ignoranţa nu trebuie să facă victime şi la Spitalul Judeţean Brăila!”, a declarat deputatul PNL Vasile Varga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro