Mergi la conţinutul principal

Scandalagiii de la "Selgros" au fost trimişi în judecată

În după-amiaza zilei de 4 iulie 2009, în jurul orei 16.00, agenţii de pază ai SC "Cobra Security" SRL, care-şi desfăşurau activitatea la hypermarketul "Selgros", au sesizat Poliţia Municipiului în legătură cu producerea unui "scandal public în care sunt implicate mai multe persoane". Oamenii legii sosiţi la faţa locului i-au identificat în parcarea magazinului pe câţiva suspecţi, care vroiau să plece cu un autoturism "Peugeot", iar în interior alţi doi tineri, care aveau asupra lor arme albe.

Potrivit dosarului penal supervizat de procurorul Robert Gabriel Pătrănoiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, scandalul s-a declanşat în momentul în care Alexandru Pîrvu şi Marius Bejan, membri ai unei grupări rivale, au dat nas în nas cu Vasile Petcu zis "Tică Valutistu" şi cu fiul acestuia, Alexandru. Despre Petcu, anchetatorii spun că este capul unei grupări interlope aflate în conflict cu cea din care fac parte sus-numiţii. Respectivul i-a chemat în ajutor pe Lucian Dobre, Farcaş Gabriel Dinu, Petruţ Alin Negoiţă şi George Botezatu, care au sosit cu autoturismul "Peugeot" B-41-XIU, precum şi pe numiţii George Petcu (fiul lui "Tică"), Sorin Maier şi Livu Manta, care au venit cu un "Mitsubishi" alb. Aflaţi în inferioritate numerică, Pîrvu şi Bejan au luat din autoturismele cu care veniseră un cuţit şi un spray lacrimogen (Pîrvu) respectiv un topor (Bejan). Când oamenii lui "Tică" s-au îndreptat spre ei, Pîrvu s-a retras în magazin, iar Bejan în parcare. Ignorând avertismentele agenţilor de pază, grupul condus de Vasile Petcu a dat buzna în hypermarket, ca să-l caute pe rival. Au fost opriţi în dreptul caselor de marcat şi convinşi să părăsească incinta, timp în care vânzătoarele şi clienţii se ascundeau după standuri, înspăimântaţi. În continuare, "Tică Valutistu" şi ai lui au fost atacaţi în parcare de către Bejan care, având toporul în mână, s-a retras în magazin, unde s-a întâlnit cu Pîrvu. Atacatorii au încercat să intre şi ei în incintă, ca să se răfuiască şi să-i bată pe cei doi, însă, datorită agenţilor de pază care au intervenit energic, acest lucru nu s-a mai întâmplat. La scurt timp, la faţa locului au sosit poliţiştii şi jandarmii chemaţi în ajutor de agenţii de pază, suspecţii fiind reţinuţi, mai puţin "Tică" şi ceilalţi doi fugari, care au reuşit să se facă nevăzuţi. Anchetatorii spun că, în ultimii ani, scandaluri similare au mai avut loc la Brăila, la "Carrefour", Promenada Mall" şi Bella Italia" şi că trei dintre inculpaţi - George Petcu, Alexandru Marius Pîrvu şi Petruţ Alin Negoiţă - au fost implicaţi în astfel de scandaluri. Evenimentele din 4 iulie, de la "Selgros", au fost înregistrate video, astfel că oamenii legii i-au identificat uşor pe "combatanţi". Instanţa urmează să delibereze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro