Mergi la conţinutul principal

Scandalagii şi şoferi teribilişti, arşi la buzunare

Petrecăreţii din discoteci şi baruri au avut parte de vizita mascaţilor în week-end, peste 200 de persoane fiind legitimate. Indivizii puşi pe scandal au fost primii luaţi pe sus de oamenii legii. Şoferii aflaţi în trafic nu au scăpat nici ei de ochiul vigilent al poliţiştilor şi radarelor care au stat la pândă pe şosele.
În perioada 9-11 ianuarie, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.
Poliţiştii rutieri, de ordine publică, investigarea fraudelor şi de investigaţii criminale au acţionat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar. S-a verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea societăţile comerciale şi vânzătorii ambulanţi, acţionându-se pentru prevenirea comiterii faptelor de violenţă sau a actelor ilegale de comerţ. Rutieriştii au fost pe urmele şoferilor teribilişti. "Echipele de ordine publică au efectuat controale la 19 societăţi comerciale cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, au legitimat 227 persoane, au dispersat 5 grupuri de persoane suspecte şi au controlat în trafic 62 de autovehicule, fiind efectuate 124 de testări cu aparatul etilotest", a precizat agent principal Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Pe timpul desfăşurării raziei, au fost constatate 53 de contravenţii, pentru care s-au dat amenzi în valoare totală de 13.855 lei, 13 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 25 la Legea 12/1990 (republicată), protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite şi 14 conform O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Elevii chiulangii, în vizorul poliţiştilor

În prima săptămână de şcoală, poliţişti de la Biroul Proximitate au desfăşurat activităţi specifice în zona a 8 unităţi şcolare din municipiu. S-a acţionat pentru menţinerea siguranţei elevilor, dar şi pentru identificarea elevilor care absentează de la cursurile şcolare.
Poliţiştii au verificat paznicii care efectuau serviciul în şcoli
şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile. Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au depistat 5 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care s-a luat legătura cu reprezentanţii legali ai acestora şi au fost întocmite informări scrise către unităţile de învăţământ. "În proximitatea unităţilor de învăţământ au fost legitimate 30 de persoane şi au fost constatate două contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 700 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", a spus reprezentantul IPJ Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro