Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal facut la betie, la Spitalul Judetean, corp B

Un brailean de circa 35 de ani, din comuna Romanu, a facut scandal in Spitalul Judetean - corp B pentru ca nu a fost lasat sa-si externeze sotia, acuzindu-i pe medici ca nu vor sa accepte spaga pe care le-a oferit-o, si-i cer sa plateasca suma aferenta operatiei sotiei, cu chitanta.
Femeia, G. Serban, a fost adusa marti in stare grava la spital, cu diagnosticul peritonita, si a fost operata de urgenta. La numai doua zile dupa operatie, sotul ei, aflat in stare de ebrietate, a venit sa o ia acasa si pentru ca medicii au refuzat sa accepte externarea, a inceput sa faca scandal, acuzind doctorul care a operat-o ca ii cere 3 milioane de lei, contravaloarea operatiei, si nu vrea sa accepte doar o spaga de maximum 1,5 milioane. Barbatul a inceput sa se certe cu paznicul de la intrare si sa strige in gura mare ca toti din spital iau spaga: "Daca eu vreau sa iau femeia acasa, pentru ce va opuneti voi? Voi vreti sa va dau spaga, cite 10, cite 20 de mii sa va dau mereu? Dar la mine voi credeti ca se fabrica banii cu ciocanul? Cum luati voi, uite, sa sa pun camera aia ascunsa! Luati spaga cite 10, 20 de mii ca sa-mi dati drumul inauntru, ca sa intram, nu?Dar femeia mea este grava, operata, ma, are doi copii acasa! De unde sa va mai dau bani, ma?!". Luat cu binisorul de reporter, barbatul a declarat ca nu are bani sa plateasca costul integral al operatiei, pentru ca sotia sa traieste din ajutorul social si au doi copii, iar daca medicul care a operat-o pe femeie nu vrea sa ia spaga oferita, nu vede nici un motiv sa mai lase pacienta in spital: "Eu am vrut ca sa-i dau spaga... adica sa-i dau spaga… sa-i dau jumatate, acolo, ca se merita, pentru operatie. Ziceam sa-i dau, acolo, 700 de mii, hai, un milion si jumatate. Si nu vrea sa ia decit 3 milioane jumatate, ca cica atita este operatia…Si cum ea are ajutor social, nu vrea sa primeasca jumatate din bani. Dar pentru ce o tin in spital, daca el nu vrea sa primeasca macar jumatate din bani?". Sotia acestuia a declarat insa ca nimeni nu i-a cerut nici o spaga si ca, de fapt, sotul ei nici nu a vorbit cu vreunul dintre doctori. Ea a explicat ca individul face scandal, cu speranta ca va fi data afara din spital si vrea s-o duca acasa nu pentru ca nu mai poate de dragul ei, ci ca sa o trimita cu vitele satului, la cimp, si sa faca rost de bani pentru bautura. "El vorbeste prostii. Nu i-a cerut nici un medic vreun ban, pentru operatie, nici n-a vorbit cu doctorul, nu l-a vazut la fata. Vrea doar sa faca scandal, ca sa ma ia acasa, chiar daca nu m-am restabilit complet, dupa doar doua zile de la operatie. E o fire rea. Altceva nu pot sa zic, decit ca e rau. Vrea sa merg acasa, pentru ca sa ma duc la treaba, sa pazesc vacile satului, sa stau in cimp. El nu munceste nicaieria si vrea sa muncesc eu", a declarat pacienta.
Medicul Virgil Lefter, purtator de cuvint al Spitalului Judetean, corp B, a declarat ca turbulentul, in evidenta stare de ebrietate, cere externarea sotiei sale, insa aceasta nu este complet restabilita si nici nu se pune problema sa fie lasata sa plece, dat fiind ca-si risca sanatatea. In plus, doctorul a precizat ca nimeni nu i-a cerut pacientei spaga, pentru serviciile medicale oferite, si nici nu se pune problema sa i se ceara decontarea operatiei, dat fiind ca aceasta este beneficiara de ajutor social si are dreptul la gratuitate.
"Este vorba despre niste manifestari regretabile, ale unui om aflat in stare de ebrietate. Pacienta este stabila, dar nu are decit doua zile de la operatie si nu poate fi externata. Dinsul vrea sa o ia acasa, inainte de termen, pentru a o pune la munca, pentru a o trimite cu vitele, dinsul negasindu-si timp decit pentru bautura" a mai spus dr. Lefter.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii