"Scandal în culise". Spectacolul generaţiilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Scandal în culise". Spectacolul generaţiilor

El nu este la prima încercare de a dezvălui câte ceva din viaţa de dincolo de cortină, însă este pentru prima dată când se şi distrează pe această temă. "Îmi place această temă, a teatrului în teatru, şi acum am vrut să ne mai relaxăm, să râdem noi de noi. M-am ferit să construiesc personaje care să se poată recunoaşte. Îmi plac şi spectacolele în care se întâlnesc vârstele, pentru că e ca în viaţă", a mărturisit regizorul.

Unul dintre actorii brăileni cu cea mai mare experienţă profesională distribuit în piesă este Bujor Macrin. Îndrăgit de public în toate producţiile în care apare, reuşeşte şi aici să demonstreze că are poftă de joc, că nu este plictisit, deşi asemenea partituri a mai jucat în cariera sa. "Domnului Macrin e greu să-i oferi ceva ce nu a mai făcut, iar eu îi mulţumesc pentru că are o generozitate extraordinară. Cu maturitatea dânsului, cu calm, atunci când eu obosisem un pic, a ştiut să facă lucrurile să meargă. Face un rol foarte frumos. Primele scene la care eu am început să râd au fost ale dânsului", a declarat Radu Nichifor.

Despre cum este să joci cu aceeaşi poftă după sute de roluri create, ne-a vorbit chiar Bujor Macrin. "Acesta este modul meu de a înţelege rolul artistului. Să se bucure de tot ce face. Se bucură atunci când primeşte un personaj, urmează apoi curiozitatea de a-l descoperi. Îl scormonesc, mă informez despre personaj, caut să aflu lucruri din viaţa lui ca să-l conturez. Apoi aflu cine l-a mai jucat, pentru că nu vreau să descopăr apa caldă niciodată. Nu vreau să fac ceva ce s-a mai făcut Aşa trăiesc eu, nu sunt plictisit niciodată, sunt fericit. Nu sunt niciodată supărat decât pe mine însumi când n-am înţeles un lucru. Mereu sunt frământat să descopăr câte ceva. Pofta de joc se vede, publicul o simte", consideră actorul Bujor Macrin.

În spectacol sunt şi tineri actori, iar una dintre actriţe, aflată chiar la început de drum, este Corina Borş. Ea a mai jucat la Brăila pe vremea când era elevă la Liceul de Artă şi, practic, a copilărit în teatru. Radu Nichifor a spus că nu este o surpriză pentru el faptul că face un rol bun. Atunci când a distribuit-o ştia că are simţ comic, simţ muzical şi că este plăcută de public, aşa că este convins că va creşte. Corina a fost foarte încântată de propunerea de a juca în spectacol, deşi la început i-a fost teamă. "Am fost speriată când mi-a spus ce am de făcut, două roluri: actriţa şi personajul din piesă. Dar Radu a ştiut cum să mă conducă, m-au ajutat şi ceilalţi actori din echipă şi cred că a ieşit", ne-a povestit Corina Borş. Din distribuţie mai fac parte: Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Alin Florea, Cătălina Nedelea, Liviu Pintileasa, Leonard Dodan care l-a înlocuit pe Adrian Ştefan şi Alexanda Poiană. Scenografia a fost realizată de Gheorghe Mosorescu, iar muzica de Cornel Cristei. Spectacolul se va juca pe scena TMF duminică, 4 decembrie, de la ora 18.00.

26teatru2 Regizorul Radu Nichifor: "Tinerii actori sunt foarte prost plătiţi. Termină facultatea şi ştiu foarte clar că nu au unde să se angajeze. Şi atunci ce să facă? Din ce să trăiască? Nu le poţi cere să aştepte" Tinerii renunţă la teatru pentru că nu au din ce să trăiască

Deşi spectacolul este jucat de numai câteva luni, unul dintre tinerii actori, Adrian Ştefan, a fost înlocuit pentru că a renunţat pur şi simplu la teatru şi a ales să-şi câştige existenţa altcumva. "Îmi pare rău că a plecat Adrian Ştefan. Mi-a fost foarte greu să-l înlocuiesc. Multe scene erau construite pe calităţile şi defectele lui, iar Adi e un actor de un gen greu de găsit. Sper ca această decizie să fie una trecătoare în viaţa lui. E o meserie grea actoria, dar el este talentat şi sper să revină pe scenă. E păcat că un bun absolvent de teatru a părăsit domeniul. Este o problemă a sistemului. Posturile sunt blocate, ei nu au siguranţa zilei de mâine şi atunci se duc acolo, găsesc ceva din care să trăiască. Eu ştiu că el e bolnav după teatru şi că nu cred că va rezista foarte mult departe de scenă. Tinerii sunt şi foarte prost plătiţi. Termină facultatea şi ştiu foarte clar că nu au unde să se angajeze. Şi atunci ce să facă? Din ce să trăiască? Nu le poţi cere să aştepte", a spus necăjit regizorul.

Adrian Ştefan nu este singurul tânăr talentat care a luat decizia de a renunţa la pasiunea pentru teatru: Iulia Vasilescu şi Georgiana Nedelcu sunt doar două nume ale tinerelor actriţe care au plecat în alte domenii şi uneori chiar în alte ţări, să-şi caute norocul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro