Mergi la conţinutul principal

Scandal în CLM: Chiru, supărat foc pe Dan Păun!

Cereri de demisie, tonuri ridicate şi nervi întinşi la maximum în miniparlamentul local. Totul, de la statutul politic incert al consilierului municipal Dan Păun. În timp ce partidele din Opoziţie susţin că acesta ocupă ilegal postul de consilier pentru că a rămas fără sprijinul politic al partidului pe listele căruia a candidat şi trebuie exclus urgent din CLM, Păun se apără şi spune că el nu a semnat nicio adeziune la PLR, ci a făcut doar o declaraţie publică. De altfel, şi statutul aleşilor locali pare să-i fi dat ieri câştig de cauză fostului ecologist, Păun neîndeplinind criteriile de a fi demis din consiliu. În semn de protest, PNŢCD s-a abţinut de la vot pe toată durata şedinţei, iar PDL a părăsit sala pentru că nu a vrut să fie părtaş al unei "şedinţe ilegale".
Concret, ieri în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Muncipal Brăila, PNŢCD şi PDL au făcut apel la legalitate şi au cerut introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a consilierului Dan Păun. Ales local, care, ba se declară independent, ba şef în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Dacă preţ de două minute, atmosfera a fost una calmă, cu luări de cuvânt civilizate şi argumente bine întemeiate, pe parcurs discuţiile au escaladat până la ameninţări cu DNA şi plângeri penale. "În cazul domnului Păun, calitatea de consilier încetează de drept înainte de termen în următoarele condiţii: demisia sau pierderea calităţii de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales. Deci dânsul a fost ales pe nişte liste ale unui partid politic, dar după aceea, în şedinţa publică din iulie, şi-a dat demisia, făcând o declaraţie publică prin care a anunţat că a aderat la partidul lui Tăriceanu. Asta, înaintea Ordonanţei 55 a lui Dragnea. Problema este destul de clară. Nu avem cum să o tergiversăm sub nicio formă. Având situaţia asta, intrăm în partea cealaltă şi ajungem colegi cu cei de la Mediaş. Aşa că cine vrea să-şi asume această situaţie, n-are decât ! Deci dânsul şi-a pierdut calitatea de consilier în momentul când şi-a dat demisia din PER. Sunt cel puţin 3 persoane care vor depune plângere în contencios administrativ. Vreau să mergem în cadrul legal. Aţi văzut la Mediaş. Pot spune că boicotez prin a nu participa la niciun vot la proiectele de hotărâre", a declarat, ieri, consilierul PNŢCD, Laurenţiu Chiru.

"Te rog frumos, nu mă lua pe mine că îmi fac mie alţii fiţuicile ! "

La rândul său, Păun, a subliniat că din 2010 şi până în prezent nu a semnat nicio adeziune la un partid. "Declaraţia publică nu înseamnă adeziune la niciun partid", spune acesta. "Domnului Chiru, cine i-a făcut fiţuica de pe care a citit, din nefericire, nu este foarte bine informat şi intenţionat. Sunteţi nervos, domnule consilier. Eu nu mi-am dat demisia din niciun partid. Eu am anunţat că partidul pe lista căruia am fost ales, a dispărut. Foarte simplu. Am primit între timp o adresă de la PER. Lucrez la ea. O să răspund în scris ", a fost reacţia autoproclamatului independent. Preşedintele PNŢCD Brăila, Laurenţiu Chiru a sărit ca ars la auzul acuzaţiilor şi
i-a replicat pe un ton ceva mai ridicat: "După ce este în afara legii şi nu are ce căuta aici, mai spune că mi-a făcut mie cineva fiţuică. Poate i le face lui alţii, mie nu mi-a făcut nimeni fiţuică.Te rog fumos, nu mă lua pe mine că îmi fac mie alţii fiţuicile !" s-a răstit indignat alesul local din PNŢCD.
Într-un final, divergenţele au fost aplanate de secretarul municipiului, Ion Drăgan care a dat citire textului de lege şi câştig de cauză ex-membrului PER. "Această propunere nu este materializată în scris. Dacă rămâne la nivel de propunere verbală, în toate cazurile de încetare înainte de termen, această hotărâre trebuie să aibă ca bază un referat constatator", a explicat Drăgan.
În semn de protest, consilierii din PDL, Marian Fusea şi Simona Drăghincescu au părăsit sala, făcând precizarea că nu vor să ia parte la o "şedinţă ilegală", iar consilierul PNŢCD a rămas pe poziţii dar a boicotat prin a se abţine la vot pe durata întregii şedinţe.
Amintim că pe 21 august a.c. alesul local Dan Păun a anunţat într-un cadru oficial că a aderat la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu şi are calitatea de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Liberal Reformator (PLR). La scurt timp, Dănuţ Pop liderul de la Centru al Partidului Ecologist Român a emis o adresă către Primăria Brăila prin care îi cerea edilului şef Aurel Simionescu să propună eliberarea din funcţie a lui Dan Păun pe motiv că a trecut la PLR, automat acesta rămânând fără sprijinul politic al PER.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro