Mergi la conţinutul principal

Scandal în AUR. Deputatul Ciprian Ciubuc, exclus din partid, contestă decizia

* deputatul de Brăila Ciprian Ciubuc a făcut o filmare live marți seară, pe rețelele de socializare, în care l-a criticat dur pe liderul George Simion și modul în care s-a desfășurat Congresul Extraordinar al partidului * acesta a anunțat că a fost înștiințat a doua zi dimineață că a fost exclus din AUR, dar susține că va contesta decizia în instanță și că până atunci rămâne membru și parlamentar al partidului * Ciubuc ne-a declarat că senatorul Andrei Hangan este prietenul său, dar că se ține departe de acest scandal

 

Deputatul de Brăila, Ciprian Ciubuc, a fost exclus din AUR, ieri dimineață, pe fondul unui scandal intern pornit ca urmare a modului în care s-a desfășurat Congresul Extraordinar al partidului duminica trecută. Acesta a afirmat că totul i se trage de la o postare live pe care a făcut-o marți seară pe rețelele de socializare în care a criticat organizarea Congresului AUR și felul cum George Simion a fost reales președinte al partidului, alături de o echipă de conducere pe care o consideră doar de formă. Totuși, parlamentarul a subliniat că are de gând să conteste în instanță decizia. Pe scurt, Ciubuc a prezentat marți seară un mesaj ce ar fi fost transmis la ora 21:45 pe grupurile de WhatsApp ale filialelor AUR din România, în care membrii erau îndemnați să îl sune atât pe el cât și pe parlamentarii Nicolae Roman, Evdochia Aelenei, Dănuț Aelenei pentru a li se cere demisia, fiind acuzați că ”folosesc banii românilor pe care îi câștigă nemeritat”. Plecând de la acest mesaj, Ciubuc a făcut un live pe Facebook de peste două ore, în care, vizibil iritat, a acuzat faptul că nici măcar nu a fost lăsat să ia cuvântul la Congres, deși este membru fondator al partidului.

”Sunt în continuare membru AUR și deputat AUR. Nu am băut nimic. Sunt obosit, epuizat și sunt într-adevăr dezamăgit de ceea ce se întâmplă în AUR. Într-adevăr sunt acel deputat care nu a plătit cotizația și a venit cu banii cash la Congresul AUR, în Parlamentul României, pentru a plăti cotizația și pentru a vota la Congres. (...) Am așteptat să se termine acest bâlci. Acest așa-zis congres care a fost organizat. Foarte mulți oameni nu au fost convocați. Foarte mulți oameni din filiale, delegați la congres, au fost schimbați pe ultima sută de metri. S-a decis din motiv că avem 1.100 de delegați să voteze doar 800. La Congres au votat doar 832. Au fost schimbați oameni pe parcursul săptămânii trecute. E foarte important să înțelegeți că Ciubuc Ciprian, deputat AUR, omul care i-a fost câine lui George Simion, omul care a fost lângă el, omul care i-a găsit sediul partidului central, cel care a venit în primii șase oameni în AUR, omul care a plătit peste 50.000 euro, bani din sume forfetare lui George Simion, nu a fost lăsat să voteze la Congres. Mai mult, m-au ținut bodyguarzii la ușă. M-am certat cu ei ca să intru în Parlamentul Românei. Deci stimați români, sunt revoltat și sunt dezgustat! Am fost singurul parlamentar român din AUR care nu a fost lăsat să voteze. Pe motiv, vezi Doamne, că nu am plătit cotizația. În condițiile în care am plătit zeci de mii de euro pe parcursul anului 2021. Cei 15.000 euro de care vă spune George Simion, sunt o minciună! Am să merg la casieria Parlamentului să vă arăt câți bani ne dau în mână. Avem 10.951 lei salariu! Indemnizația! Avem 4.600 lei pentru cazare. Avem 1.400 lei pentru combustibil. Și 14.000 lei sumă forfetară. Restul banilor se justifică prin contract de angajare. Nu primește niciun deputat mai mult de acești bani. De aceea am să vă filmez în direct de la casieria Parlamentului. Să vedeți și dumneavoastră că 15.000 euro este o utopie”, a declarat Ciubuc, printre altele, în live-ul pe rețelele de socializare.

 

Exclus din partid, Ciubuc susține că va contesta decizia

Ieri dimineață, Ciubuc a informat că a fost înștiințat că noul for de conducere al partidului l-a exclus din partid, alături de alți parlamentari ce anunțaseră că se retrag din grupul AUR din Parlament. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, deputatul de Brăila a precizat că povestea este una mai veche, care are legătură cu modul în care ar fi acționat președintele partidului în ultima perioadă, pentru a se asigura că rămâne liderul AUR și că își poate pune oamenii în forul de conducere. Ciubuc susține că George Simion și-a luat partidul ”pe persoană fizicăși că a organizat un Congres nestatutar, deoarece Comitetul Național de Conducere nu s-a întrunit cu o săptămână înainte de organizarea Congresului Extraordinar, așa cum ar fi trebuit. Pe scurt, Ciubuc a afirmat că Simion i-ar fi chemat pe toți parlamentarii AUR la el în birou și că sub presiunea faptului că erau filmați de două camere video simultan, au fost puși să semneze trei documente: unul privind susținerea sa pe poziția de președinte, un acord pentru modificarea statutului și un alt document ”dubios”, după cum a subliniat Ciubuc, prin care parlamentarii susțineau că au fost prezenți pe 27 februarie la un for decizional, chiar dacă nu era așa.

Deputatul de Brăila a explicat că de la acel moment situația s-a tensionat tot mai mult. A punctat că deși câțiva parlamentari, printre care se numără și el, au solicitat ca din biroul de conducere al partidului să facă parte jumătate plus unu din cei 43 de deputați AUR, acest lucru nu a fost acceptat de Simion, care a venit cu o altă variantă: ca din birou să facă parte doar șase deputați și doi senatori.

”Atât a acceptat în biroul de conducere. Practic, oamenii lui de serviciu care nu l-au contrazis niciodată și care erau agreați de el. Mai mult decât atât, biroul de conducere a fost limitat la 19 persoane. Practic, partidul este condus din afară și există suspiciuni că este condus de sistem”, a acuzat Ciubuc, subliniind că pe lângă cei opt parlamentari, restul membrilor ar fi consilierii lui Simion, ceea ce nu este deloc normal.

Ciubuc a mai povestit că după ce a amenințat că dacă nu va fi lăsat să vorbească la Congres va veni cu portavocea, informația a ajuns prin unii deputați la George Simion care nu a dorit să îl mai lase să intre în sală, deși evenimentul a avut loc în Parlament. Acesta a precizat că în urma modului în care Simion s-a comportat la Congres, deputații Nicolae Roman și Dănuț Aelenei au luat decizia de a se retrage din grupul parlamentar AUR. Totodată, a punctat că i se pare inadmisibil ca Valeriu Munteanu, fost ministru în Republica Moldova, cu un trecut cel puțin suspect, să fie vicepreședinte în AUR. Asta deși statutul cere o vechime de minim 12 luni pentru ca un membru să dețină o funcție de conducere, iar Munteanu nu ar avea decât șase luni de la intrarea în partid. Revenind la Congres, Ciubuc a afirmat că nu a fost lăsat să intre până când nu a chemat SPP-ul în calitate de deputat, pe motiv că nu își plătise cotizația, însă acesta a afirmat că Simion a uitat că luni de zile și-a donat indemnizația de la Parlament pentru partid.

”Eu am muncit în acest proiect politic. AUR este și proiectul meu politic. Eu am fost între primii 10 oameni care am venit alături de George Simion în 2019, pe 10 august. Consider că am muncit de la zero. Sunt doi ani și cinci luni de sacrificii, de muncă, de sacrificii cu familia, copiii și așa mai departe. Voi contesta această decizie a Biroului de conducere nou ales! Nu vreau să plec din AUR. Mă voi lupta în instanță ca să îmi câștig dreptul. Conform statutului, orice membru, înainte de a fi exclus trebuie să fie sancționat de o comisie de arbitraj în primă instanță. Să demonstreze instanțele de judecată dacă are sau nu dreptate acest for de conducere”, a declarat Ciubuc.

Întrebat cum se poziționează senatorul AUR Brăila Andrei Hangan în tot acest scandal, Ciubuc a precizat că parlamentarul este prietenul său și că îl susține, însă a luat decizia de a se ține departe de întreg acest episod. Chiar și așa, Ciubuc a avertizat că foarte mulți parlamentari AUR vor ieși din grup dacă liderul George Simion nu își schimbă atitudinea.

”Eu rămân în grupul AUR. Voi face apel la această decizie a BLC. Și să hotărască instanța. Eu nu vreau să plec din AUR! Consider că este foarte ușor să pleci. Rămân să lupt. Chiar dacă e să lupt cu George Simion ca să se coboare cu picioarele pe pământ. Din păcate în ultimul timp i s-a cam urcat la cap toată această conducere. Eu sunt deputat de Brăila. Îi asigur pe toți brăilenii că sunt în continuare deputat ales. Și transmit un mesaj către toți cei care ne-au votat: Nu trădez, cum va încerca George Simion să spună! Nu dezertez, cum i-a spus domnului general (n.r. - Nicolae Roman)! Rămân alături. Instanța să se pronunțe dacă decizia este satutară sau nu”, a conchis Ciubuc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro