Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scadente, in luna iunie, pentru datoriile la stat

Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole, trebuie sa efectueze, pina la data de 15 iunie, platile anticipate, pe trimestrul II, din impozitul aferent veniturilor respective. Exceptie fac veniturile pentru care impozitul se retine la sursa.
Ziua de 20 iunie va fi ultima zi pentru plata impozitului pe reprezentanta (prima transa) de catre persoanele juridice straine care au reprezentanta in Romania. Mai departe, 25 iunie reprezinta termenul scadent pentru depunerea de catre agentii economici a formularelor 100, 300 si 301.
Formularul 100 reprezinta "Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat" pentru obligatiile de plata cu termen lunar si trimestrial si plata acestor obligatii. Formularul 300 este "Decontul de taxa pe valoarea adaugata" ce trebuie depus de catre platitorii de TVA pentru care perioada fiscala este luna si trimestrul, In sfirsit, formularul 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata" se depune de catre persoanele neinregistrate ca platitori de TVA si persoanele care sint inregistrate numai pentru achizitii intracomunitare, in cazul in care au obligatia platii TVA pentru operatiuni prevazute la art. 153 din Codul fiscal, daca TVA a devenit exigibila in martie 2007.
Ultima zi a lunii iunie aduce noi scadente. Astfel, 30 iunie este data limita cind se mai poate depune formularul 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa" de catre platitorii de venituri din dividende, lichidare/dizolvare, pensii, dobinzi, premii si jocuri de noroc si alte venituri, pentru care platitorul de venit are obligatia retinerii la sursa a impozitului, impozitul fiind final.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii