Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SC "PAL" va avea un nou manager

Societatea "PAL" SA Braila a ramas fara administrator unic. Asta pentru ca, la inceputul acestei luni, omul de afaceri elvetian de origine romana, Stefan Dobrita, care ocupa aceasta functie, a decedat.
In virsta de 87 de ani, Stefan Dobrita era imputernicitul general al companiei elvetiene "Merona Holding", firma ce detine pachetul integral de actiuni al SC "PAL" SA.
Surse din cadrul societatii ne-au povestit ca fostul administrator venise de citeva zile in Braila cind i s-a facut rau si a fost internat la Spitalul Judetean unde a fost tinut sub observatie de specialistii cardiologi braileni. Ulterior, omul de afaceri a cerut sa fie transferat intr-o unitate spitaliceasca din Elvetia, drept pentru care a fost transportat cu masina salvarii la aeroportul din Tulcea unde a fost preluat de un avion special cu destinatia Zurich. Citeva zile mai tirziu, mai precis in data de 6 martie, a decedat. Vestea a luat prin surprindere salariatii unitatii brailene si a alimentat starea de incertitudine intrucit, pe de o parte, prin reprezentantii sindicali, erau in negociere cu administratia pentru incheierea unui nou Contract Colectiv de Munca, iar, pe de alta parte, intrucit, planul investitional initiat si sustinut de catre Dobrita este in plina derulare.
Contactat de reporterii "Obiectiv" directorul executiv al SC "PAL", Dumitru Anghel, a explicat ca, in aceste conditii, se impune convocarea actionarilor pentru numirea unei noi structuri de conducere, dar a subliniat ca programul investitional la care Dobrita a tinut foarte mult, va fi dus pina la capat. Acest plan de investitii vizeaza darea in folosinta a fabricii de mobila, pal melaminat si incinte acustice construite pe platforma de la Chiscani, unde de altfel se mutase intreaga afacere.
La rindul sau, liderul organizatiei sindicale din cadrul SC "PAL" a confirmat faptul ca negocierile privind incheierea unui nou CCM erau in plina derulare in conditiile in care vechiul contract a expirat la inceputul acestei luni. "Negocierile cu sindicatul se purtau in principal cu dumnealui, asa incit atunci cind a venit in tara, i-a fost inaintata o cerere privind cel mai important capitol de negociere - salarizare - si urma sa avem discutii pe aceasta tema. Dupa ce a fost internat aici la Braila negocierile nu s-au mai putut derula, iar acum, in actualele conditii, cred ca vom astepta numirea unei noi structuri de conducere pentru a relua discutiile pe tema CCM", ne-a declarat Florin Mosescu, liderul de la SC "PAL", adaugind ca in conditiile in care vechiul CCM a expirat, se aplica prevederile Contractului pe Ramura.
Omul de afaceri elvetian Stefan Dobrita a cumparat, in septembrie 1997, de la stat, prin intermediul firmei "Merona Holding" AG, pachetul majoritar de actiuni la SC "PAL". La acea vreme, unitatea braileana avea aproximativ 1.500 de angajati, in prezent, numarul acestora fiind de circa 200 persoane. In cursul lunii ianuarie anul trecut, prin achizitia pachetului de 100% de actiuni de catre "Merona Holding", unitatea braileana s-a transformat in societate de tip inchis.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii