Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarbatoarea de Boboteaza a fost marcata si la Baraganu

Simbata, in ziua de Boboteaza, autoritatile locale din comuna Baraganu au organizat, ca in fiecare an, curse de cai.
Astfel, dupa ce caii au fost botezati la biserica din sat, satenii s-au indreptat pe islazul de la marginea satului, unde a avut loc competitia ce a reunit 21 de concurenti.
Cei trei sute de spectatori, printre care au fost si oameni sositi din satele vecine, special pentru a participa la acest eveniment local, au urmarit cele trei runde ale competitiei, facind galerie pentru favoriti.
Locul I a fost ocupat de Gheorghe Adam, care a primit 150 lei, locul II i-a revenit lui Andrei Maciuca, acesta primind 100 de lei, iar pe locul III s-a situat Gheorghita Nicolae, el primind suma de 50 de lei.
Banii pentru cistigatori au fost oferiti de primarul Neculai Zotoi, viceprimarul Andrei Dimache si de catre cei 13 consilieri locali.
"Obiceiul dateaza din 1992. Pot spune ca este singurul astfel de concurs din judetul nostru. In fiecare an, vin sa vada spectacolul oferit de satenii nostri si oameni din satele invecinate", ne-a relatat viceprimarul Dimache.
Primarul Zotoi a explicat ca, la aceasta editie, nu s-a mai apelat la sponsori deoarece sumele strinse din sponsorizari intra intr-un cont special, destinat construirii unui Monument al Eroilor, care va incepe in luna martie a acestui an, estimindu-se a se finaliza in mai 2008. Astfel, acesta a enumerat citeva dintre proiectele ce urmeaza a fi implementate in acest an, in comuna pe care o reprezinta.
"In prezent, in comuna nu exista un Monument al Eroilor. Pina acum s-au strins aproximativ 10.000 de lei noi" ne-a declarat primarul Zotoi.
Acesta a adaugat ca patru copii ce provin din familii foarte sarace beneficiaza de cite o bursa, asigurata de Primarie, tot de bursa beneficiind si primii patru copii admisi la liceu, in ordinea mediilor obtinute, in toamna anului trecut.
Neculai Zotoi a dorit sa mentioneze ca, pentru a crea conditii elevilor care merg la scoala in Insuratei, pentru ei a fost achizitionat, in septembrie 2005, un microbuz, care asigura transportul pentru 64 de copii.
Tot in comuna Baraganu exista un Centru de Zi, unde 12 copii, de la prescolari pina la liceeni, servesc masa si isi fac temele pentru scoala. "Am inceput deja demersurile pentru extinderea spatiului acestui Centru, urmind sa mai fie protejati, pe timpul zilei, inca 12 copii", a adaugat primarul Zotoi. El a subliniat ca se doreste infiintarea, tot in acest an, si a unui Camin pentru batrini.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii