Mergi la conţinutul principal

Sarbatoare la Scoala "Dimitrie Cantemir"

Toti cei peste 500 de elevi ai scolii "Dimitrie Cantemir" si-au sarbatorit, ieri, patronul spiritual. Actiunile au inceput de joi seara, cind conducerea scolii le-a oferit celor de la gimnaziu o seara distractiva, iar actiunile au continuat ieri.
La ora 10.00, directorul scolii, prof. Antoneta Marghitoiu, a transmis un mesaj oficial elevilor si parintilor, in care a prezentat un scurt istoric al scolii infiintate in 1979, ca urmare a solicitarilor locuitorilor noului cartier Obor. Scoala il are ca patron spiritual pe Dimitrie Cantemir, din februarie 2000. Directoarea Antoneta Marghitoiu considera ca este o diferenta foarte mare intre momentul de inceput al scolii si momentul actual, cind imbunatatirile sint evidente. In 1987 scoala a avut un numar record de elevi, aproape 2.500, pentru ca astazi sa aiba putin peste 500. Aceasta scadere a numarului elevilor este datorata scaderii generale a populatiei scolare, a explicat directoarea scolii. Ca urmare a acestui fenomen, in scoala exista acum spatiu excedentar in care s-au organizat: un cabinet de orientare si consiliere scolara, un cabinet de tehnologie, altul de religie si o sala speciala pentru depozitarea materialului didactic.

Elevii Scolii "Cantemir" si-au etalat talentele

A urmat un program artistic sustinut de elevii claselor primare. Cei din clasa a II-a A au prezentat momentul "Micutii interpreti" indrumati de invatatoarea Rodica Avram, iar cei din clasa a II-a B "Scoala mea e-n sarbatoare, coordonator fiind invatatoarea Daniela Stefan. Elevii din clasa a III-a A au interpretat sceneta "Caldura mare" de Caragiale, sub indrumarea invatatoarei Floarea Ulmeanu, cei din clasa a IV-a C au prezentat "Cintec pentru scoala mea", coordonator Steluta Cornea, iar cei din clasa a IV-a B au oferit momentul "Mica solista", indrumati de invatatoarea Neta Caloianu. In final, un grup format din elevi de la mai multe clase din invatamintul primar au dansat "Brasoveanca", coordonarea apartinind invatatoarelor Daniela Stefan si Georgica Tanase.
Elevii mai mari, de la gimnaziu, au oferit si ei parintilor dovezi ale talentului lor. Un montaj literar artistic "Sfintul Mare Mucenic Dimitrie - patronul spiritual al scolii noastre" au realizat elevii dintr-a VIII-a C, indrumati de prof. Mariana Serbanescu, iar elevul Dragos Vioreanu, din clasa a VII-a B, a prezentat momentul "Dimitrie Cantemir - viata si opera", cu ajutorul bibliotecarei Georgeta Patrascu. Elevii din clasa a V-a A, sustinuti de prof. Liliana Tudosie, au oferit montajul literar-artistic "Toamna in versuri", iar elevii din clasa a VII-a A, indrumati de profesoara de limba engleza Magdalena Udrea au prezentat piesa "Right and wrong" de Leslie Mills. Finalul a fost marcat de un alt montaj literar-artistic "Lauda limbii romane" realizat de corul scolii sub conducerea profesoarei de muzica Vasilica Dragan.
Cu aceeasi ocazie s-a vernisat expozitia de desene "Scoala mea e-n sarbatoare" si s-a jucat un meci de fotbal cu echipa Scolii "Ion Creanga", antrenorul echipei gazda fiind prof. Tiberiu Vlad.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu