Mergi la conţinutul principal

Sarabanda schimbărilor în învăţământ

Începutul de an şcolar aduce în majoritatea şcolilor directori noi. În Consiliul de Administraţie de ieri al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) s-au stabilit noii conducători în unităţile unde directorii nu ocupau funcţia prin concurs.
Unele şcoli, puţine ce-i drept, au rămas cu aceleaşi conduceri de până acum, de regulă directori cu state vechi, care au reuşit în timp să-şi demonstreze eficienţa sub mai multe guvernări şi "culori politice" la vârful Inspectoratului. Este cazul şcolilor: "I. Creangă", "Anton Pann", "Caragiale", "Kogălniceanu", "Coşbuc", "Puşkin", "Aurel Vlaicu", "Alecsandri", "Sf. Andrei". Şi câteva licee sau colegii sunt în această situaţie: "Ana Aslan", "Iorga", "Darclee", "Ghica" sau "Edmond Nicolau".
În alte cazuri, s-a schimbat numai un director din doi, de regulă directorul adjunct. O altă categorie este reprezentată de şcolile în care directorul plin a trecut la catedră, directorul adjunct i-a luat locul, iar pe postul lăsat liber a fost numit un al profesor. O situaţie de acest gen este, de exemplu, la "Fănuş Neagu". La "Eminescu" însă strategia a fost alta: director este acum profesoara de biologie Victorina Ciomârtan, iar pe funcţia de adjunct a rămas aceeaşi ocupantă, Gabriela Bulhac. Altă situaţie de exemplu, la "Murgoci" unde directorul plin, Viorica Moşescu a rămas în funcţie, însă a fost schimbat adjunctul, în persoana profesoarei de limba engleză Dana Oprescu. Nume noi în conducerea unităţilor brăilene mai sunt la : "Cerna" - director este profesoara de informatică Angelica Toncea, "Perpessicius" - director adjunct a fost numită profesoara de limba engleză Mariana Condrea, "Moisil" - director adjunct este profesorul Valentin Ciocan.
În sfârşit, ajungem la ultima categorie, cea a şcolilor în care a fost schimbată întreaga structură de conducere. De exemplu: "C. S. Aldea" (director este prof. Mariana Constantinescu), "Ecaterina Teodoroiu" (director este profesorul de matematică Neculai Carnaru), Colegiul "Bălcescu" (director este prof. Carmen Pîrlog şi director adjunct Nicoleta Mânecă) sau "Sebastian" (director este Liliana Marin, iar director adjunct Raluca Ionescu). Acestea sunt doar câteva exemple. Lista completă cu schimbările efectuate în întreg sistemul educaţional brăilean o puteţi consulta în tabelele de mai jos.

click aici pentru a vedea tabelele...

Şi totuşi, deşi în mare parte lucrurile sunt foarte clar stabilite, mai există câteva situaţii în care încă se mai discută asupra persoanelor care vor prelua conducerile. De exemplu la Şcoala "Nedelcu Chercea" sau la Şcoala "Vlaicu Vodă", încă nu s-au finalizat dezbaterile. De remarcat şi alte două situaţii, în care o şcoală mică a fost absorbită de una mai mare ( "Anton Dumitriu" absorbită de "Ion Băncilă" şi Waldorf absorbită de "Cuza") iar directorul de la şcoala mică a devenit director adjunct în noua structură. Astfel la "Ion Băncilă", director a rămas profesoara Anemary Dumitriu, iar director adjunct a fost numită Valentina Duca, fostul director de la Şcoala "Anton Dumitriu". La şcoala "Cuza" director este prof. Florica Teodor, iar director adjunct Ionuţ Budur, fostul director de la şcoala Waldorf. Asemenea cazuri de absorbţie s-au întâlnit şi la grădiniţe. De exemplu Grădiniţa nr. 40 s-a unit cu Colegiul "Ana Aslan".
Toţi directorii nou numiţi îşi vor începe mandatul la 1 septembrie.

Tăvălugul schimbărilor a început cu inspectorii

La nivelul IŞJ s-au făcut patru schimbări încă de joi. La limbi străine a fost numită inspector profesoara Dorina Boldeanu de la Şcoala "Ecaterina Teodoroiu", în locul profesoarei Mirela Dumitru. La matematică, în locul tânărului profesor de la Unirea Adrian Ghiura, a fost numită profesoara Daniela Ivan, care a fost director la Şcoala "Radu Tudoran". Pentru o jumătate de post de inspector de chimie care a fost coordonat până acum de inspectorul de la biologie Camelia Costea, a fost numit profesorul Daniel Panţuru. Pentru postul de inspector pentru învăţământul preşcolar, în locul institutoarei Ecaterina Palade, a fost numită institutoarea Cristina Mangiurea.
Precizăm că noul an şcolar va începe luni, 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă este în perioada 22 decembrie 2012 - 13 ianuarie 2013. În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Semestrul II începe pe 14 ianuarie şi se termină pe 21 iunie. Acesta va fi întrerupt de vacanţa de primăvară în perioada 6 - 21 aprilie. "Săptămâna Altfel" se va păstra, fiind planificată pentru 1 - 5 aprilie. Atunci se vor face activităţi extracurriculare şi extraşcolare, cu un program special.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro