Mergi la conţinutul principal

Saptamina sanatatii si securitatii in munca

In acest an, campania Saptamina europeana pentru sanatate la locul de munca isi propune sa contribuie la reducerea accidentelor la locul de munca si a bolilor profesionale. Campania se desfasoara in perioada 20 - 24 octombrie. Organizate de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA), activitatile derulate pe parcursul campaniei se axeaza pe importanta evaluarii riscurilor pentru sanatate si securitate. De altfel, EU-OSHA a dat publicitatii un nou raport cu privire la "Evaluarea riscurilor", ce cuprinde modalitati practice de gestionare si de reducere a riscurilor la locul de munca. Cu privire la acest eveniment, conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila a anuntat ca va derula o serie de actiuni in rindul partenerilor sociali - patronate, sindicate - de informare si constientizare cu privire la securitatea si sanatatea la locul de munca. Asa cum a explicat Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct al ITM Braila, aceste actiuni in cadrul Saptaminii Europene se vor desfasura cu ocazia controalelor pe care inspectorii de munca le vor efectua la agentii economici locali si vor consta in furnizarea de informatii legate de evaluarea riscurilor la locul de munca. In cazul IMM-urilor, inspectorii de munca le vor pune la dispozitie un ghid de evaluare a riscurilor conceput de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca. "Revista Evaluarea riscurilor, publicata recent, reprezinta una dintre numeroasele initiative de crestere a constientizarii cu privire la importanta unei gestionari corecte a riscurilor. In cuprinsul revistei se regasesc exemple de bune practici provenite de la ministere din cadrul guvernelor, organizatii patronale si sindicate din intreaga Europa, pentru imbunatatirea gestionarii riscurilor de la locul de munca", ne-a declarat sursa citata.
Saptamina europeana face parte din campania "Locuri de munca sanatoase", cu privire la evaluarea riscurilor. Pe durata acestei saptamini, in toata Europa se vor derula sute de evenimente si de activitati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu