Mergi la conţinutul principal

SANITAS Brăila, la mitingul de protest din București

* 50 de sindicaliști ai SANITAS Brăila s-au alăturat miercurea trecută la acțiunile de protest din capitală, pentru a susține drepturile angajaților din sistemul public de sănătate și pe cele ale angajaților din asistență socială * în topul revendicărilor au fost salariile și voucherele de vacanță

 

Federația SANITAS a organizat, miercurea trecută, un miting de protest în capitală, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane, printre care și 50 de sindicaliști din Brăila. Principalele revendicări ale angajaților din sistemul public de sănătate și din cel de asistență socială au fost legate de încălcarea ”sistemică” a prevederilor din Legea salarizării și lipsa dialogului social. Chiar dacă la Brăila, unul dintre aspectele semnalate la nivel central nu i-a afectat în mod direct pe sindicaliști, aceștia au protestat alături de colegii lor din țară, în semn de solidaritate. ”Din Brăila am fost la miting 50 de persoane, din toate unitățile. Asta pentru că sunt sindicate în țară unde n-au reușit să li se acorde voucherele de vacanță, nu li s-au adus sporurile negociate acolo unde trebuiau pentru fiecare. În Brăila, din punctul acesta de vedere stăm bine. Deci toate unitățile sindicale din Sanitas Brăila au primit vouchere de vacanță, au fost alimentate cardurile, deci nu avem probleme de genul acesta. Noi am ieșit din solidaritate pentru colegii noștri, dar și pentru punerea în plată a sporurilor la salariile actuale. Pentru că acum se plătesc sporurile la nivelul de salarizare din 2018. Deci și noi susținem toate revendicările, chiar dacă partea de vouchere nu ne-a afectat pe noi, la Brăila, dar ne-au afectat celelalte. (...) Noi așteptăm totuși să se umble puțin și la Legea salarizării, pentru că vedeți, nivelul de inflație este mare și salariile au rămas la fel. Și noi stăm prost la celelalte subpuncte”, a declarat, pentru cotidianul ”Obiectiv”, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Județean SANITAS Brăila, Gina Sandu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro