Mergi la conţinutul principal

Sanitas încetează protestele

Sindicatul Sanitas a anunţat suspendarea mişcărilor de protest pentru continuarea negocierilor cu reprezentanţii Guvernului, care dau semne că vor lua în calcul solicitările sindicaliştilor. Informaţia ne-a fost furnizată ieri, printr-un comunicat de presă, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), care a subliniat că a ajuns la un acord cu reprezentanţii Sanitas pentru creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei. Însă nu brusc, ci etapizat. Astfel, într-o primă etapă, începând cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salarială de 5%, iar în a doua etapă, începând cu 1 martie 2015, se va aplica o nouă majorare salarială, cu încă 5%. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas Brăila spun că vestea este una bună, însă nu se pot bucura deocamdată, pentru că totul este la stadiul de promisiuni. "Ca urmare a semnării proiectului de acord de colaborare dintre Federaţia Sanitas şi Ministerul Finanţelor Publice şi a faptului că în această săptămână vor fi continuate negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice, mişcările de protest programate pentru această săptămână au fost suspendate. În şedinţa Consiliului Naţional Sanitas din data de 7 iulie se vor analiza proiectele de acord încheiate şi se va lua hotărârea de a continua sau nu mişcările de protest", a explicat pentru "Obiectiv", preşedintele Sanitas Brăila, Măriuca Iancu. Ministerul Finanţelor şi-a asumat că va promova astfel la nivelul Guvernului un proiect de act normativ pentru creşterea remuneraţiilor, majorare care se va face cu încadrarea în anvelopa salarială şi ţinta de deficit bugetar. MFP estimeză că de această majorare salarială vor beneficia aproximativ 126.000 de angajaţi din sistemul public sanitar şi de asistenţă socială.
Proiectul de act normativ cu valoare de lege va fi adoptat la nivelul Guvernului până la data de 1 noiembrie 2014.
Reamintim că Federaţia "Sanitas" a ieşit în stradă pentru a cere o majorare salarială cu 10% a salariilor din sănătate şi asistenţă socială, contract colectiv de muncă şi deblocarea posturilor vacante în sectorul sanitar. Sindicaliştii brăileni s-au alăturat acţiunilor de la nivel naţional şi au pichetat săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii. Protestele au început pe 23 iunie şi urmau a fi continuate până pe 4 iulie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro