Mergi la conţinutul principal

Sancțiuni pentru nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu

* în week-end, polițiștii au depistat șapte persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior și au dat amenzi totale de 8.000 lei

 

Polițiștii brăileni împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră și pompieri, desfășoară permanent acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, privind modul de respectare a măsurii izolării sau carantinării la domiciliu.

Astfel, în weekend, pe raza județului Brăila au fost depistate șapte persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. “Brăilenii astfel depistați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020”, au precizat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Potrivit polițiștilor, în perioada 17 - 19 septembrie, au fost desfășurate 30 de acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri din municipiu și județ, zone aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților.

Forțele implicate au verificat 96 de societăți comerciale și au controlat 208  vehicule. Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 20.500 de lei.

Polițiștii reamintesc faptul că portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro