Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sanatatea primarului, mai presus de orice comentarii critice

Consilierul democrat Victor Neagu a inceput sa-si cenzureze interventiile in plenul Consiliului local municipal, de teama sa nu-i provoace vreun infarct primarului Constantin Cibu. Neagu a marturist, intr-o conferinta de presa, ca, dupa ce a vazut ce stare de surescitare ii provoaca lui Cibu discutiile la anumite proiecte de hotarire si l-a auzit plingindu-se ca o sa ajunga in spital, din cauza consilierilor, a decis sa mai renunte la unele dintre observatiile pe care avea de gind sa le faca. El a asigurat presa ca nici unul dintre consilierii democrati nu-si propune sa-l imbolnaveasca pe primar, cu observatiile critice pe care le face: "Consilierii PD nu au nici o intentie de a-l supara pe primarul Cibu, cei care-l supara sint subordonatii sai, prin modul in care acestia nu-si indeplinesc atributiile de serviciu. Vreau sa fac referire la proiectul de hotarire ce se referea la nava Zorile, a Serviciului Public de Administrare si Transport Naval, care a fost data Zonei Libere. Intrebarea pe care am adresat-o in plenul Consiliului Local, cu privire la starea de operativitate a acesteia si criteriile care au stat la baza deciziei respective nu a fost deloc intimplatoare, ci a avut un spirit constructiv. Voiam sa aflu care dintre aceste nave sint functionale, pentru ca doream sa reamintesc domnului primar de un ordin al prefectului nr. 318/ 20 septembrie 2005, cu privire la constituirea Serviciului public de protectie civila. Conform acestui ordin, pina la data de 31 decembrie 2005, trebuia infiintat serviciul respectiv si operationalizat pina la 30 iunie 2006. Este un ordin care nu s-a pus in aplicare. Eu stiu ca ordinul este ordin, nu se discuta, se executa intocmai si la timp. Nu stiu cum inteleg cei din Primarie, pe care domnul primar ii are in subordine, sa puna in aplicare acest ordin. Eu am avut o discutie cu domnul Cibu si anul trecut, in noiembrie si in februarie, cu privire la infiintarea acestui serviciu, chiar i-am facut o organigrama, un raport de oportunitate si stat de functii. Sper ca in viitorul apropiat sa fie discutat si aprobat acest proiect. Acest Serviciu public de protectie civila va trebui sa aiba o salupa in dotare, salupa cu care sa se faca trafic pe Dunare, sa se insoteasca navele internationale care transporta combustibil nuclear. Am vrut sa spun aceste lucruri in sedinta CLM din 31 martie, dar vazind ca situatia ia o turnura incarcata de tensiune, am renuntat la aceste precizari".
Neagu a precizat ca, pentru a-l proteja pe primar, a mai renuntat sa comenteze prea mult si in cazul unui alt proiect de hotarire: "La fel a fost si in cazul proiectului de hotarire cu privire la organigrama si statul de functii al Serviciului public de administrare si transport naval. Statul de functii era superficial intocmit. Nu se poate ca la un compartiment financiar-contabil sa nu existe functia de casier. Trebuie sa intrebam noi, ca sa ne spuna seful de serviciu ca referentul va indeplini functia de casier. Am renuntat si la aceste observatii, pentru ca am vazut ca atmosfera era incarcata, domnul primar incepuse sa acuze dureri de piept, si un anumit disconfort si nu am vrut sa avem vreo problema de sanatate in CLM. Dar e regretabil ce se intimpla. Sper ca, pe viitor, personalul Primariei, directorii din institutie sa fie prezenti la sedintele pe comisii, sa prezinte toate detaliile solicitate de consilieri, pentru a nu se mai prelungi inutil sedintele de plen, cu repercusiuni asupra starii de sanatate a primarului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii