Candidaţii care vor câştiga un loc în urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.
Posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat, spun reprezentanţii ministerului.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.775), Cluj Napoca (820) şi Iaşi (774).
Potrivit reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii, spre deosebire de anii precedenţi, anul acesta, concursul se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.
O altă noutate este aceea că subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va avea o durată de patru ore.
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, mai spun cei de la Ministerul Sănătăţii.
Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi şi cele pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alţi candidaţi.