Mergi la conţinutul principal

Samsung Galaxy S22: cinci motive pentru a-l cumpăra

Samsung Galaxy S22 și-a făcut marea apariție anul acesta. Dar merită cumpărat cel mai recent flagship Samsung?

Pe hârtie, Samsung S22 este cu siguranță unul dintre cele mai bune telefoane Samsung. Deși nu se laudă cu același număr de caracteristici ca Galaxy S22 Ultra, un model high-end, nu este nici atât de scump. Iar caracteristicile găsite în Samsung S22 - camere îmbunătățite, un ecran mai luminos și o rată de reîmprospătare adaptivă îmbunătățită - sunt genul de lucruri pe care vrei să le vezi într-un telefon nou.

Iată motivele pentru care vei dori ca Samsung S22 să fie următorul tău smartphone.

Camerele sunt mai bune

Samsung folosește aceeași matrice de trei camere pe ambele modele – dar primele rezultate sunt încurajatoare. Senzorul principal de 12 MP de pe precedentele modele Galaxy S a făcut loc unui obiectiv cu unghi larg de 50 MP. Senzorul este cu 23% mai mare decât cel de pe Galaxy S21 pentru a lăsa să pătrundă mai multă lumină, iar tehnologia Adaptive Pixel grupează pixelii pentru a scoate în evidență mai multe detalii.

Teleobiectivul primește, de asemenea, un impuls pe Galaxy S22. În timp ce numărul de megapixeli scade la 10 MP, Galaxy S22 are acum un adevărat zoom 3x, în loc de zoomul hibrid pe care se baza Galaxy S21. Acest lucru ar trebui să însemne prim-planuri detaliate care să facă față la tot ceea ce pot oferi cele mai bune telefoane cu cameră foto.

Galaxy S22 se confruntă cu o concurență acerbă din partea iPhone 13 și Pixel 6 în ceea ce privește camera foto, dar schimbările pe care Samsung le anunță ar trebui să facă din el un telefon cu cameră foto destul de competitiv.

Un ecran mai luminos

Îmbunătățirile nu se limitează doar la camerele foto ale telefoanelor. Samsung încearcă, de asemenea, să obțină mai mult din ecranul de 6,1 inci al Samsung S22, în primul rând prin îmbunătățirea ratei de reîmprospătare adaptivă a acestuia. Galaxy S21 de anul trecut putea varia între 48Hz și 120Hz, în funcție de activitatea de pe ecran. S22 îmbunătățește și ajustează partea inferioară a acestui interval la 10 Hz, ceea ce ar trebui să prelungească durata de viață a bateriei.

Dar cea mai mare schimbare a ecranului Galaxy S22 are legătură cu luminozitatea acestuia. Samsung promite o luminozitate maximă de 1.300 de nits. Deși nu este la fel de luminos ca vârful de 1.750 nits găsit atât la Samsung S22 Plus, cât și la Samsung S22 Ultra, S22 standard ar trebui să fie mult mai luminos decât concurența.

Materiale mai bune

Pe Samsung S22 se revine la utilizarea unui spate din sticlă. Pur și simplu face ca noul telefon să se simtă ca un dispozitiv mai premium.

Și nu doar la sticlă apelează Samsung: Galaxy S22 dispune de Gorilla Glass Victus pe margini și pe spate. Acest lucru adaugă un strat suplimentar de protecție împotriva căderilor ocazionale.

Actualizări software extinse pentru Samsung S22

Începând cu gama Galaxy S22, Samsung spune că se va angaja să ofere patru ani de actualizări software Android și cinci ani de actualizări de securitate. Aceasta reprezintă o creștere de un an pe ambele fronturi.

Această mișcare rezolvă o diferență de lungă durată între iPhone și dispozitivele Android: Apple oferă pur și simplu un suport mai lung pentru telefoanele sale. Samsung este doar un producător de telefoane printre mulți alții în lumea Android (deși cel mai mare), dar acesta este un pas important. De fapt, suportul software extins pare a fi caracteristica Samsung S22 care va avea cel mai mare impact de durată, deoarece îți va permite să îți păstrezi telefonul mai mult timp, dacă așa îți vei dori.

Nici o creștere de preț pentru Samsung S22

Înainte de evenimentul Samsung Galaxy Unpacked, au circulat zvonuri potrivit cărora Samsung ar urma să majoreze prețurile pentru Samsung S22, ajustându-le în sus față de prețul inițial al Galaxy S21. Poți înțelege motivul acestui zvon: costurile componentelor au crescut, iar prețurile smartphone-urilor tind, de obicei, să se deplaseze într-o singură direcție.

Acesta este un zvon pe care ne bucurăm să-l vedem neîmplinit. Samsung S22 a debutat la același preț ca Galaxy S21 și (nu întâmplător) ca iPhone 13.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro