Mergi la conţinutul principal

Sambo, sportul numărul unu la CSM Brăila în 2019

• secţia sportivă brăileană coordonată de antrenoarea Carmen Constantin a cucerit 18 medalii naţionale şi trei internaţionale • CSM Brăila, singurul club din România care a avut trei sportivi la europenele de sambo cadeţi din Letonia • medaliaţi cu bronz la europene, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu sunt sportivii anului la CSM Brăila

 

În 2019, pentru al doilea an consecutiv, secţiile de judo şi sambo de la CSM Băila au avut rezultate notabile în competeţiile naţionale şi internaţionale. Iar secţia de sambo, un sport care a devenit disciplină sportivă olimpică, este numărul unu la CSM Brăila.

În total, cele două secţii coordonate de antrenoarea Carmen Constantin au obţinut 18 medalii naţionale, dintre care două la judo şi trei internaţionale. CSM Brăila a fost singurul club din România care a avut trei sportivi titulari în lotul naţional pentru Campionatul European de Sambo pentru cadeţi care a avut loc în luna decembrie la Riga, în Letonia. O competiţie la care Andreea Marinescu şi Paul Scurtu au obţinut medalii de bronz, iar Maria Naidin s-a clasat pe locul al 5-lea, dar trebuie specificat faptul că la sambo nu se acordă locul al patrulea.

În luna februarie 2019, la Craiova, unde s-a desfăşurat Campionatul Naţional de judo rezervat categoriei de vârstă U18, Andreea Marinescu a cucerit medalia de bronz la categoria 44 kg. O lună mai târziu, Maria Naidin a obţinut locul al 5-lea la naţionalele de judo U16, la categoria 40 kg, competiţie care a avut loc la Satu Mare.

Dacă în 2018 Paul Scurtu a fost campion naţional la categoria 55 kg, la U18, la ne-waza, în 2019, la categoria 66 kg, pentru podium s-au luptat 36 de sportivi, astfel că sportivul pregătit de Carmen Constantin  a avut de disputat şase meciuri. Brăileanul a câştigat cinci meciuri dar l-a pierdut pe cel cu Boldiş de la LPS Oradea, cel care de altfel a devenit campion naţional. Iar Paul Scurtu, care a împlinit anul trecut 16 ani, s-a clasat pe locul al treilea, la U18. La naţionalele de la Deva a participat şi Andreea Marinescu. Brăileanca a concurat la U21, categoria de greutate 52 kg, şi s-a clasat pe locul al cincilea. Tot la ne-waza, la U15, Maria Naidin s-a clasat pe locul al cincilea la naţionalele care au avut loc la Ploieşti.

 

Şase titluri naţionale la sambo

 

La naţionalele de sambo, care s-au desfăşurat la toate categoriile de vârstă în luna septembrie, clubul brăilean a participat cu şase sportivi şi a cucerit 16 medalii, dintre care şase au fost de aur. Iar printre campionii naţionali s-a regăsit şi antrenoarea Carmen Constantin. Cu acest prilej, Maria Naidin, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu şi-au asigurat participarea la europenele de sambo de la Riga

“CSM Brăila este singurul club din ţară care dă trei sportivi la lotul naţional de sambo, este o mândrie pentru noi. Este rezultatul muncii depuse de cei trei până la această competiţie, dar mai ales pe parcursul ei”, spunea la acel moment, cu mândrie, antrenoarea Carmen Constantin.

La cadeţi, Maria Naidin, sportivă născută în 2005, a devenit campioană naţională la categoria 44 kg, aceeaşi performanţă fiind realizată şi de Andreea Marinescu la categoria 48 kg. Paul Scurtu a fost învins in extremis, la cadeţi, în finala categoriei 65 kg de Boldiş şi a obţinut medalia de argint. Şi tot la cadeţi, Bogdan Stancu s-a clasat pe locul al treilea, la categoria 60 kg. La juniori, CSM Brăila şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medalie de aur obţinută de Paul Scurtu, după ce a câştigat finala categoriei 66 kg şi astfel şi-a luat revanşa în faţa lui Boldiş. Medalii de argint au cucerit Andreea Marinescu la categoria 48 kg şi Cătălina Varvaruc la categoria 60 kg, iar Teodora Naidin şi-a trecut în cont bronzul la categoria 60 kg. La tineret, clubul brăilean a cucerit două titluri naţionale prin Cătălina Varvaruc la categoria 60 kg şi prin Paul Scurtu la categoria 68 kg, o medalie de argint prin Teodora Naidin la categoria 60 kg şi una de bronz prin Andreea Marinescu, la categoria 48 kg. Surpriza plăcută a delegaţiei brăilene a fost aceea că şi antrenoarea Carmen Constantin a concurat şi a devenit campioană naţională de senioare la categoria 56 kg. Tot la senioare, CSM Brăila a mai obţinut o medalie de argint, prin Cătălina Varvaruc, şi două medalii de bronz, prin Andreea Marinescu şi prin Teodora Naidin.

 

Andreea Marinescu şi Paul Scurtu, singurii români medaliaţi la Riga

 

La Campionatul European de sambo pentru cadeţi, competiţie care a avut loc în perioada 6-8 decembrie la Riga, România a obţinut două medalii de bronz, ambele fiind adjudecate de sportivii de la CSM Brăila pregătiţi de antrenoarea Carmen Constantin, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu şi patru locuri 5, unul dintre acestea fiind obţinut tot de o sportivă a clubului brăilean, Maria Naidin. CSM Brăila a fost singurul club din ţară care a avut 3 sportivi în lotul pentru europene, unde au concurat sportivi născuţi între anii 2003-2005.

La Campionatul Mondial de sambo pentru juniori şi tineret care a avut loc în Uzbekistan au participat şi doi sportivi brăileni, Cătălina Varvaruc şi Paul Scurtu, însă aceştia nu au urcat pe podium.

“Rezultatele obţinute de sportivii noştri în anul recent încheiat au fost foarte bune. CSM Brăila a fost singurul club din ţară care a avut trei sportivi la europenele de sambo de la Riga, iar Marinescu şi Scurtu au fost singurii medaliaţi la această competiţie. Mă aşteptam la o medalie dar la două în niciun caz. Este o mare bucurie pentru mine. Sportivii secţiilor de judo şi sambo au avut o vacanţă scurtă. Acum trebuie să ne concentrăm atenţia pentru sezonul competiţional de judo care va începe în luna februarie”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro