Mergi la conţinutul principal

Sambo - sportul numărul unu în 2018 la CSM Brăila

• Teodora Naidin este vicecampioană mondială şcolară şi medaliată cu bronz  la Campionatul European • sambo a devenit disciplină olimpică din 30 noiembrie 2018, iar rezultatele obţinute o recomandă pe Teodora Naidin la titlul de sportiva anului în Brăila • performanţe deosebite a obţinut şi Cătălina Varvaruc, sportivă care astăzi împlineşte 18 ani • Maria Naidin este vicecampioană naţională la judo •  Paul Scurtu este primul campion naţional la judo masculin din istoria clubului brăilean

 

Secţiile de judo şi sambo de la CSM Băila au avut şi în acest an rezultate notabile în competiţiile naţionale şi internaţionale. Iar secţia de sambo, un sport care a devenit disciplină sportivă olimpică de la 30 noiembrie 2018, este numărul unu la CSM Brăila. Clubul brăilean a obţinut o distincţie prestigioasă, medalia de argint la Campionatul Mondial Şcolar de sambo, din Rusia, prin sportiva Teodora Naidin. Dar tot anul trecut, în aprilie, Naidin a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori care a avut loc la Praga.

Însă primele competiţii la care au fost prezenţi sportivii de la CSM Brăila au fost cele de judo. Pentru că federaţia de specialitate a renunţat la competiţiile în care erau implicaţi sportivii născuţi în ani impari, numărul medaliilor obţinute de secţia de judo coordonată de antrenoarea Carmen Constantin a fost mai mic în 2018.

În martie anul trecut, la Campionatul Naţional de judo rezrvat sportivilor de la categoria de vârstă U16, Maria Naidin a devenit vicecampioană naţională la individual, categoria de greutate 36 kg. La aceeaşi competiţie, Maria Naidin şi-a mai trecut în cont şi o medalie de bronz cu echipa euroregiunii, tot la U16.

Aceste rezultate i-au permis brăilencei să participe la Campionatul Balcanic din Muntenegru, unde s-a clasat pe locul al cincilea.

Patru reprezentanţi ai secţiei de judo de la CSM Brăila au participat la Campionatul Naţional de ne-waza, competiţie care a avut loc la Miercurea Ciuc, la finalul lunii septembrie 2018, iar rezultatele au fost bune: o medalie de aur şi una de bronz. La categoria 50 kg, Paul Scurtu a fost revelaţia competiţiei. Brăileanul pregătit de antrenoarea Carmen Constantin a câştigat cinci meciuri, performanţă care i-a adus medalia de aur. În urma evoluţiei sale, Paul Scurtu a fost cooptat în lotul naţional, iar din 6 ianuarie 2019 el se pregăteşte la Poiana Braşov  alături de componenţii Centrului Naţional de pregătire la judo.

La categoria 44 kg, Andreea Marinescu s-a clasat pe locul al treilea şi, implicit, şi-a adjudecat medalia de bronz.

 

Sambo, secţia cu cele mai bune rezultate în 2018

La naţionalele de sambo pentru juniori şi tineret, Cătălina Varvaruc, sportivă care astăzi împlineşte 18 ani, a devenit dublă campioană naţională la categoria 56 kg, iar Teodora Naidin şi-a trecut în cont tot două medalii, una de aur la juniori şi una de argint la tineret. Ulterior, cele două sportive pregătite de antrenoarea Carmen Constantin au devenit vicecampioane naţionale în 2018 şi la senioare.

În luna aprilie, la Campionatul European de sambo pentru juniori şi tineret, Teodora Naidin a cucerit medalia de bronz la categoria 52 kg iar la 56 kg, Cătălina Varvaruc s-a clasat pe locul al cincilea. Naidin a participat în august şi la mondialele şcolare de sambo, competiţie rezervată cadeţilor care a avut loc în Rusia, şi a devenit vicecampioană mondială.

În septembrie, trei sportivi de la CSM Brăila au urcat pe podium la Campionatul Naţional de sambo pentru cadeţi. Teodora Naidin şi Paul Scurtu au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere şi au fost recompensaţi cu medaliile de aur, iar Andreea Marinescu şi-a trecut în cont medalia de argint. Naidin şi Varvaruc au reprezentat România şi la Campionatul Mondial de sambo pentru juniori şi tineret din Georgia, unde s-au clasat pe locul al 5-lea, respectiv, al 7-lea, poziţii mai mult decât onorabile ţinând cont de lipsa de experienţă competiţională internaţională a celor două sportive. În decembrie 2018, Teodora Naidin a fost prezentă şi la mondialele de sambo pentru cadeţi din Serbia dar nu a reuşit să urce pe podium.

La sambo a fost un an excepţional, am avut două sportivre convocate la lotul naţional şi am obţinut o medalie de argint la mondialele şcolare şi un bronz la europene. La masculin, la judo am obţinut primul titlu naţional la băieţi, iar performanţa naţională a lui Paul Scurtu i-a adus acestuia convocarea la lotul naţional de judo. În această perioadă, Paul se pregăteşte în Poiana Braşov. Varvaruc şi Naidin sunt două sportive de mare perspectivă, care pot să ajungă la Jocurile Olimpice din 2014. Însă la judo numărul medaliilor a fost mai mic pentru că federaţia a decis să organizeze competiţii doar pentru sportivii născuţi în ani pari. Avem însă şi alţi copii foarte talentaţi care vor intra în competiţii din acest an”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro